FOTO Pionier în dezvoltarea urbană durabilă, IULIUS face o investiție fără precedent, la Constanța

IULIUS Gardens - Palas Iași

Cu o experiență de peste 25 de ani în domeniul imobiliar și investiții care depășesc 1,2 miliarde de euro, IULIUS este recunoscut ca un lider în dezvoltarea urbană durabilă din România. Compania și-a consolidat reputația prin proiecte inovatoare și integrate, menite să aducă valoare orașelor și comunităților în care sunt realizate.

Transformarea peisajului urban și generarea de oportunități

Prin abordarea sa, IULIUS a reușit deja să transforme peisajul urban mai multe orașe cheie ale României, aducând un mix de spații comerciale, birouri, zone de entertainment și făcând importante investiții în infrastructură. Un exemplu demn de luat în seamă este proiectul Palas Iași, inaugurat în 2012, care a devenit un etalon pentru dezvoltarea urbană din România. Cu o investiție de peste 320 de milioane de euro, acest ansamblu mixed-use nu doar a redefinit skyline-ul orașului, ci și a generat oportunități economice și sociale semnificative pentru comunitate.

IULIUS a extins succesul modelului său la nivel național, replicând conceptul la Timișoara, unde în 2019 a inaugurat Iulius Town. Acest proiect ambițios a revitalizat o zonă urbană neglijată, oferind noi oportunități de afaceri și recreere pentru comunitate.

Huburi creative și centre de afaceri

O componentă esențială a proiectelor dezvoltate de IULIUS o reprezintă crearea de huburi creative și centre de afaceri. Sub brandul United Business Center, compania a construit 15 clădiri office premium în orașe precum Iași, Timișoara și Cluj-Napoca. Aceste spații moderne și sustenabile găzduiesc 130 de sedii ale unor companii internaționale, fapt care a generat peste 25.000 de locuri de muncă.

Experiențe de distracție și spații verzi

Proiectele dezvoltate de IULIUS sunt de fiecare dată concepute să ofere experiențe de distracție și petrecere a timpului liber diversificate pentru comunitate. Cu peste 310.000 de metri pătrați de spații comerciale și peste 1.000 de branduri internaționale, naționale și locale, proiectele IULIUS au atras, doar anul trecut, peste 70 de milioane de vizitatori.

Mai mult decât atât, IULIUS pune un accent deosebit pe crearea de spații verzi. Compania a investit peste 18 milioane de euro în amenajarea de parcuri și grădini în cadrul ansamblurilor Palas Iași, Iulius Town Timișoara și Iulius Mall Cluj. Aceste spații verzi nu doar îmbogățesc estetic orașele, ci devin și locuri de întâlnire și desfășurare a evenimentelor culturale și sociale.

Investiții în mobilitate și infrastructură

IULIUS și-a asumat și misiunea de a investi în dezvoltarea infrastructurii și mobilității. Compania a investit 170 de milioane de euro în soluții de conectivitate, modernizare a infrastructurii rutiere și pietonale, precum și în promovarea mobilității și în spații verzi. Aceste investiții includ amenajarea de piste pentru biciclete, stații de încărcare pentru mașini electrice și facilități pentru bicicliști în clădirile de birouri.

Următorul proiect de reconversie urbană al IULIUS, la Constanța 

Compania IULIUS continuă să-și extindă prezența și a făcut deja pașii inițiali pentru un proiect ambițios de reconversie urbană în Constanța.

Ca parte a eforturilor sale de regenerare urbană, IULIUS a încheiat recent un parteneriat strategic cu Oil Terminal S.A. pentru valorificarea unui teren vast de 38 de hectare, abandonat de mai bine de 10 ani și care anterior a fost utilizat pentru depozitarea produselor petroliere. Acest parteneriat implică o investiție semnificativă estimată la peste 800 de milioane de euro care se va concretiza printr-un proiect inovator, conform conceptului de „oraș de 15 minute”.

Planul de dezvoltare include o gamă diversă de facilități, cu accent pe recreere. Printre acestea se numără o grădină botanică și un parc, concepute pentru a oferi oaza perfectă de relaxare, sport și divertisment în aer liber. De asemenea, proiectul va cuprinde spații de birouri, cu scopul de a atrage companii și de a crea noi locuri de muncă. Proiectul poate face proiectul mai atractiv pentru tinerii care vor avea o șansă în plus să își clădească o carieră în orașul natal.

Pe lângă acestea, noul complex va deveni o destinație atractivă pentru cumpărături, care va găzdui concepte inovatoare de retail și divertisment, un fresh market care va promova producătorii și antreprenorii locali, precum și o varietate de restaurante, bistrouri și cafenele tematice. În plus, vor fi incluse și facilități culturale și de divertisment, menite să ofere oportunități de petrecere a timpului liber într-un mod de calitate pe tot parcursul anului.

Prin inovație, angajament cu grijă față de mediu și o viziune amplă asupra dezvoltării urbane, IULIUS rămâne un pionier și un lider în transformarea orașelor românești în centre moderne și vii, adaptate nevoilor și aspirațiilor comunităților locale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*