FOTO Pasageri clandestini, găsiți pe o navă comercială, într-una din fazele exercițiului Poseidon, la care participă peste 1.000 de militari

Polițiștii de frontieră i-au percheziționat și evaluat pe pasagerii clandestini găsiți la bordul navei. FOTO Cătălin SCHIPOR

Peste o mie de militari români și parteneri NATO participă la exercițiul multinațional Poseidon 2019. Scenariul exercițiului este unul complex și se desfășoară atât pe apă, cât și pe uscat. 

O parte a exercițiului a prevăzut implicarea unor pasageri clandestini ascunși pe o navă comercială, intenția de abordare a acesteia de către o navă suspectă și intervenția forțelor militare ale Forțelor Navale, pe mare și din aer, dar și a polițiștilor de frontieră.

Astfel, la scurt timp după găsirea unui grup de bărbați ascunși la bord, pasageri clandestini care mulți erau răniți, o navă suspectă și cu intenții neclare a încercat să se apropie. Comandantul vasului comercial a cerut ajutorul prin radio, iar o navă militară a fost trimisă să intercepteze ambarcațiunea suspectă. De asemenea, două avioane MIG 21 Lancer au fost trimise să survoleze zona.

Între timp, un echipaj al Poliției de Frontieră a urcat la bordul navei pe care au fost găsiți pasagerii clandestini. Aceștia au fost percheziționați, evaluați, iar cei cu răni grave au primit îngrijiri medicale. Vasul comercial a fost escortat în port, unde, pe cheu a fost instalat un post medical avansat, unde, sub pază militară, pasagerii au fost debarcați și au primit îngrijiri medicale. Ulterior, au fost preluați de către polițiștii de la imigrări.

Exercițiul multinațional Poseidon 2019 se organizează din anul 2005. Anual, echipa de planificare și coordonare se schimbă între România și Bulgaria.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*