FOTO O elevă a fost accidentată din cauza șoferului unui autocar cu care trebuia să plece în excursie în cadrul „Școala Altfel“

Viața elevilor, a părinților și cadrelor didactice a fost pusă în pericol de către șoferii autocarelor. FOTO IPJ Constanța

Doi șoferi de autocar s-au ales cu dosare penale și au rămas fără permisele de conducere după ce au parcat într-un loc interzis, cu ușile spre mijlocul șoselei, punând astfel în pericol viața copiilor și adulților pe care trebuiau să îi ducă într-o excursie. O elevă a fost rănită, după ce, spun cadrele didactice, a ieșit din rând și a fost lovită de o mașină care trecea prin zonă.

La Școala Gimnazială „Grigore Moisil” Năvodari, o parte dintre elevi aveau organizată în cursul zilei de miercuri 28 martie, o excursie. În acest scop, s-au închiriat două autocare. Șoferii au decis să le parcheze în fața unității de învățământ total aiurea, fără a ține cont de nici o regulă sau măsură de siguranță. Astfel, autocarele au venit dinspre calea ferată, spre biserica catolică, iar în fața școlii au trecut peste linia continuă și au tras în fața școlii, cu ușile spre mijlocul șoselei, la mică distanță de axul drumului.

Cadrele didactice, părinți însoțitori, toți au ignorat pericolul și au decis ca elevii să se îmbarce. La un moment dat, una dintre eleve, o fată de 12 ani ar fi ieșit din rând și a pășit pe contrasens, moment în care a fost accidentată de o autoutilitară care trecea prin zonă, cu viteză redusă.

„Accidentul nu a afectat excursia. Copilul a ieșit din rând, are doar o fractură de picior. Astăzi, sincer nici nu știu de ce au întors, de ce au venit din partea aceea. Nu este prima excursie pe care o facem. Nu pot să îmi dau seama ce au vrut să facă. Din toți adulți cât erau acolo, nimeni nu s-a gândit că viața copiilor sau a tuturor este pusă în pericol“ a declarat pentru CTnews.ro, Ligia Mangri, directorul Școlii Gimnaziale „Grigore Moisil“.

Polițiștii au stabilit că un bărbat, de 30 ani, din Năvodari, a condus o autoutilitara pe strada Plopilor din Năvodari, dinspre strada Toamnei către Șoseaua Constantei, iar în dreptul unei instituții de învățământ, a surprins și accidentat o minoră, de 12 ani, care se afla pe partea carosabilă, pentru a urca într-un mijloc de transport în comun pentru copii, acesta fiind staționat neregulamentar, pe contrasens, cu ușile de acces către axul drumului. În urma accidentului rutier, a rezultat vătămarea corporală a minorei.

Reprezentanții IPJ Constanța au precizat că s-a deschis un dosar penal, în care toți șoferii ce au staționat neregulamentar, sunt cercetați, iar permisele de conducere au fost reținute.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*