FOTO Mii de căști audio contrafăcute, în valoare de 11 milioane de lei, depistate într-un container în Portul Constanța

Căști audio contrafăcute, depistate într-un container în Portul Constanța. FOTO Garda de Coastă

Poliţiştii de frontieră constănțeni au descoperit într-un container sosit din China în Portul Constanţa – Sud Agigea, peste 12.000 de căști audio, cu o valoare de aproximativ 11 milioane de lei, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.

Potrivit Gărzii de Coastă, o echipa comună formată din polițiști de frontieră şi inspectori din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanta Sud Agigea a efectuat joi, 20 ianuarie, controlului fizic asupra unui container sosit din China, încărcat cu căști audio, ce avea ca destinatar o societate comercială de pe raza județului Ilfov. În urma verificărilor amănunțite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau mai multe baxuri ce conțineau un număr total de 12.440 de căști audio, produse care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.

Bunurile în cauză, cu o valoare de aproximativ 11 milioane lei, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

Totodată, polițiștii de frontiera efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*