VIDEO Bunuri contrafăcute, de peste 300.000 de lei, descoperite într-un microbuz la Vama Veche

Bunuri contrafăcute, de aproape 30.000 de lei, descoperite la Vama Veche. FOTO arhiva Garda de Coastă

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche au descoperit, într-un microbuz sosit din Turcia, sute de articole vestimentare, de marochinărie și flacoane de parfum, inscripționate cu numele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. Valoarea bunurilor, la prețul de piață, ar fi fost de peste 300.000 de lei.

Potrivit Gărzii de Coastă, un bărbat în vârstă de 27 de ani, cetățean român, s-a prezentat sâmbătă seară, în jurul orei 21.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, pentru a intra în țară, la volanul unui microbuz înmatriculat în România.

„În urma controlului efectuat asupra autovehiculului, polițiștii de frontieră au descoperit printre bagajele personale 187 articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și de marochinărie. De asemenea, au mai fost descoperite, în locuri special create în caroseria vehiculului, mai multe pungi ce conțineau 201 flacoane parfum. Toate bunurile purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute”, au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.

Tânărul a declarat că a achiziționat bunurile din Turcia și nu deține documente legale pentru acestea.

Produsele, în valoare de aproximativ 302.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca bunuri de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*