FOTO Mii de articole pirotehnice au fost confiscate de polițiștii de frontieră constănțeni

Materialele pirotehnice au fost confiscate. FOTO Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul structurilor teritoriale ale Gărzii de Coastă au depistat, în zona de competență, un cetăţean român care intenţiona să introducă ilegal în ţară peste 4.300 articole pirotehnice, precum și alte două persoane care ofereau spre vânzare peste 4.800 articole pirotehnice, fără a deține autorizațiile necesare.

În data de 30 decembrie, în jurul orei 21.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Ostrov – județul Constanța au efectuat controlul specific, pe sensul de intrare în țară, asupra unui autoturism înmatriculat în România, în care se aflau doi bărbați.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au descoperit în interiorul autoturismului, disimulate în cutii de jucării, 4.368 articole pirotehnice (petarde, artificii și rachete).

Față de cele constatate, cetățeanul român R.D., în vârstă de 38 de ani, domiciliat pe raza municipiului București, a declarat că articolele pirotehnice îi aparțin și le-a achiziționat din localitatea Ruse (Republica Bulgaria) pentru a le folosi cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

În aceeași zi și poliţiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial a Poliţiei de Frontieră Constanța, în cooperare cu lucrători din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Cernavodă, acționând în baza unei informații, au depistat în parcarea unui centru comercial de pe raza localității Constanța, două persoane în vârstă de 29, respectiv 32 de ani, care ofereau spre vânzare diferite articole pirotehnice pe care le aveau depozitate într-un autoturism înmatriculat în România.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit 4.856 articole pirotehnice, pentru care persoanele în cauză nu deţineau autorizaţie sau documente de provenienţă.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de materiale pirotehnice, în valoare totală de 9.000 lei, şi efectuează cercetări în ambele cazuri sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuarea fără drept a oricăror operaţiuni cu articole pirotehnice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*