FOTO VIDEO Mariana Gâju, realeasă în funcția de președinte al ACOR, filiala județeană Constanța

Mariana Gâju a fost realeasă în funcția de președinte al ACOR, filiala județeană Constanța

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a fost realeasă miercuri, 3 martie, în funcția de președinte al Consiliului director al filialei județene Constanța a Asociației Comunelor din România (ACOR). Decizia a fost adoptată cu unanimitate de voturi „pentru”.

„Este o întâlnire care se realizează la fiecare patru ani. Când aleșii locali obțin un nou mandat, și filialele județene ale Asociației Comunelor din România își aleg un nou consiliul director. Este o procedură pe care tot timpul trebuie să o realizăm, procedură care creează și animozități, trebuie să recunoaștem, dar, din punctul meu de vedere, acolo unde există discuții constructive, cu siguranță filiala județeană Constanța va obține și avantaje în sprijinul administrației publice locale. Acest consiliu este alcătuit din colegi primari care reprezintă spectrul politic al județului Constanța”, a declarat președintele filialei Constanța a ACOR, Mariana Gâju.

Astfel, în cadrul ședinței, găzduită de Biblioteca Județeană Constanța, a fost aprobată și componența pe funcții a Consiliului director al filialei județene Constanța a Asociației Comunelor din România, astfel:

  • Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna – președinte;
  • Gheorghe Manta, primarul comunei Chirnogeni – președinte executiv;
  • Cristian Maricel Cîrjaliu, primarul comunei Agigea – prim-vicepreședinte;
  • Iulian Tudorache, primarul comunei Crucea – vicepreședinte;
  • Anica Tufă, primarul comunei Gârliciu – vicepreședinte;
  • Mihai Soare, primarul comunei Siliștea – secretar general;
  • Gabriela Iacobici, primarul comunei Grădina – secretar;
  • Niculae Dragomir, primarul comunei Ostrov – membru;
  • Stelian Gheorghe, primarul comunei Topraisar – membru.

Aflat la Constanța cu această ocazie, președintele ACOR, Emil Drăghici, a explicat și care vor fi prioritățile asociației în perioada următoare:

„La nivelul Asociației Comunelor din România preluăm tot ce vine ca prioritate de la nivelul filialelor județene, iar principala prioritate este aceea de a reduce decalajul dintre mediul urban și cel rural. Cu părere de rău spun că în ultima perioadă decalajul nicidecum nu a fost diminuat, ci a fost mărit, pentru că, dacă veți merge să vedeți care sunt sumele alocate, fie din împrumuturi, fie de la bugetul de stat, fie din fonduri europene, veți vedea că nivelul sumelor este net mai mare în favoarea orașelor, ceea ce adâncește această diferență. Toată lumea vorbește de sate, dar fără să vorbească de ce înseamnă aceste decalaje. Statul român, prin politicile sale, trebuie să vină cu elemente de egalizare a procedurilor”, a declarat Emil Drăghici.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*