FOTO IULIUS, dezvoltatorul român de proiecte mixed-use care va regenera o zonă din Constanța, a fost premiat pentru performanță în 2023

Palas Campus Iași. FOTO Iulius

Compania IULIUS este dezvoltatorul român care a implementat cu succes conceptul de proiect de regenerare urbană mixed-use în mai multe orașe din țară. Prin abordarea sa, IULIUS a redat strălucirea unor zone urbane abandonate sau care nu sunt valorificate la adevăratul lor potențial, dându-le un nou suflu și o nouă perspectivă de dezvoltare economică și culturală, făcându-le relevante pentru oraș și pentru locuitorii lui. În acest an, compania a anunțat o investiție de anvergură și la Constanța, care depășește 800 de milioane de euro și prin care va aduce în oraș o nouă zonă de shopping și relaxare, spații verzi și clădiri de birouri moderne.

Prin investiții care au depășit 1,2 miliarde de euro, IULIUS a dezvoltat deja proiecte impresionante la Iași- Palas Iași- primul de acest fel din portofoliul companiei, dar și în alte orașe din România, la Timișoara- Iulius Town, în Cluj-Napoca și la Suceava, iar acum noul oraș pe care dorește să îl transforme într-un pol de business și atractivitate regională este Constanța.

Prin combinarea clădirilor de birouri și spațiilor de shopping cu grădinile urbane, zonele family friendly, de entertainment și relaxare, proiectele mixed-use au demonstrat că avantajele pe care le aduc comunității sunt de importanță socială, culturală și economică, ajutând în mod concret la dezvoltarea, pe toate aceste trei paliere, a mediului urban. Pentru aceasta și pentru implicarea companiei în consolidarea unor comunități puternice, proiectele IULIUS au primit recunoaștere de la competiții de referință în 2023, potrivit unei postări pe contul de social media.

De exemplu, la „Business Review Readers’ Choice Realty Awards 2023” compania IULIUS a primit premiul „Best Sustainability Strategy in Real Estate” pentru strategia coerentă a companiei în domeniul sustenabilității, dar și pentru accentul pus pe dezvoltări ecologice și durabile. Acest premiu a reconfirmat IULIUS ca lider în practicile imobiliare sustenabile.

„Cea mai mare afacere pornită din Iaşi”, „Cea mai mare clădire de birouri” și „Cea mai mare dezvoltare regională” au fost premiile acordate de Forbes în cadrul evenimentelor „Best Cities For Business” și „Gala Forbes Office Buildings”, ca recunoaștere a faptului că proiectele dezvoltate de IULIUS își îndeplinesc misiunea de a avea un impact în beneficiul comunității de business și nu numai. Multipremiatul proiect de la Iași a generat peste 5.000 de locuri de muncă. Pe lângă spațiile de birouri clasa A, care au atras companii globale, investiția a cuprins și o zonă de food market, cu o bună prezență a business-urilor locale. La toate acestea s-a adăugat o zonă verde de 4.500 de mp, în centrul orașului, în ansamblul Palas, IULIUS având deja creată o grădină pe 50.000 mp. În același timp, pentru soluțiile de conectivitate și mobilitate urbană, IULIUS a investit peste 1,62 milioane de euro într-o nouă cale de acces, care conectează două mari bulevarde. Au mai fost modernizate și lărgite cinci străzi adiacente și s-au amenajat 650 de metri de piste de ciclism. Pentru lucrările privind infrastructura au fost alocate peste 4,5 milioane de euro. În același proiect, au fost create 500 de locuri de parcare pentru biciclete și 625 de locuri de parcare pentru mașini, dispuse în parcarea subterană care, la rândul ei, a fost dezvoltată în urma unei investiții de 33 de milioane de euro.

Tot anul acesta, la Praga, IULIUS a primit din partea Construction & Investment Journal premiul „Best of the Best Regional Office Development of the Year”, în cadrul „Hall of Fame Awards 2023” pentru aceeași clădire de birouri, Palas Campus Iași. Tot pentru proiectul de regenerare urbană de la Iași, IULIUS a mai fost premiat cu „Best Mixed-used Development of the Year” și „Dezvoltatorul office al anului ” la Gala Premiilor Real Estate 2023, care atestă faptul că, în ultimii zece ani, IULIUS a devenit cel mai dinamic dezvoltator și operator de spații office din afara Capitalei.

În cadrul evenimentului „SEE Property Forum Awards”, anul acesta IULIUS a primit „Lease Transaction of the Year- Retail Peek & Cloppenburg at Palas Iasi by IULIUS” pentru succesul tranzacției cu renumitul retailer care și-a deschis la Iași cel de-al zecelea magazin din rețeaua sa națională.

IULIUS se află în topul celor mai importanți investitori din domeniu la nivel național

Compania ieșeană are în portofoliu 15 clădiri de birouri clasa A operaționale, cu o suprafață închiriabilă de 242.000 mp în Iași, Timișoara și Cluj-Napoca. În Constanța, proiectul care va fi dezvoltat de IULIUS presupune o investiție de 800 milioane de euro și va readuce la viață un teren de 38 de hectare al Oil Terminal, care este inactiv. Proiectul va oferi un mix variat de soluții pentru petrecerea timpului liber, spații verzi, o zonă de shopping și un centru de business cu potențial să atragă companii locale și internaționale.

Premiile câștigate de IULIUS arată că este un lider care s-a impus pe piața de real-estate drept un dezvoltator complex, dinamic și vizionar, fiind singurul din România care, prin proiectele sale mixed-use, revitalizează zone urbane, contribuind la creșterea atractivității, confortului și a calității vieții.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*