FOTO Inspectorii vamali din Portul Constanța Sud au confiscat bunuri contrafăcute în valoare de trei milioane de lei

Bunuri contrafăcute, de trei milioane de lei, descoperite în Portul Constanța Sud. FOTO: AVR

Inspectorii vamali din Portul Constanța Sud au descoperit și reținut o cantitate semnificativă de mărfuri suspectate de încălcare a drepturilor de proprietate intelectuală, cu o valoare de piață ce s-ar fi ridicat la trei milioane de lei.

Astfel, în perioada 8 – 10 mai, au fost efectuate inspecții fizice asupra a cinci containere provenite din China și Pakistan, care aparțineau unor societăți comerciale din România, Republica Moldova și Ucraina. După examinarea atentă a conținutului, inspectorii vamali au identificat aproximativ 4.000 de jucării, 9.000 de metri liniari de țesătură și 7.000 de perechi de încălțăminte, toate fiind susceptibile de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute.

Dacă aceste bunuri ar fi fost vândute pe piață la prețul de vânzare cu amănuntul al unui produs original, valoarea lor totală ar fi fost estimată la aproximativ trei milioane de lei.

Inspectorii vamali au luat măsurile legale necesare pentru confiscarea și reținerea bunurilor descoperite.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*