FOTO Incident aviatic la Aeroportul Mihail Kogălniceanu: o aeronavă de mici dimensiuni a avut probleme la aterizare

O aeronavă de mici dimensiuni a avut probleme la aterizare pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu. FOTO AIMK

Un accident minor de aeronavă, fără victime, a avut loc sâmbătă, 16 iulie, pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu.

Potrivit reprezentanților aeroportului, aeronava, de tip Kitfox, aparținând unui operator privat străin, efectua un zbor pe ruta Tuzla – Mihail Kogălniceanu, iar după momentul aterizării, la ora 07.42, a efectuat o întoarcere la 180 de grade pe pistă, cedând o componentă de la trenul de aterizare.

„Autoritățile aeroportuare au intervenit rapid pentru înlăturarea aeronavei avariate de pe pista de aterizare – decolare și redeschiderea acesteia pentru traficul aerian. Pilotul, cetățean străin, se află în afara oricărui pericol”, au precizat sursele citate.

La aeroport s-au prezentat organele de cercetare penală și reprezentanţii Autorității de Investigații și Analiză pentru Siguranţa Aviației Civile, investigațiile fiind în curs de desfăşurare.

În urma acestui eveniment, traficul aerian de pe aeroport nu a fost perturbat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*