FOTO Gală de Balet – graţie, artă şi coregrafii inedite la Cumpăna

Gală de Balet la Cumpăna

Cu ocazia încheierii stagiunii 2016-2017, Școală de Balet “Nicolae Spirescu” din Cumpăna a încântat pe 17 iunie, publicul iubitor al acestei arte cu o serie de partituri din opere celebre.

Pe scenă Casei de Cultură din Cumpăna au evoluat balerine cu vârste pornind de la trei ani, într-un spectacol plin de grație, artă și coregrafii inedite.

“Orice elev care studiază baletul visează că, într-o bună zi, să ajungă pe una din marile scene ale lumii, să fie în linia întâi. Dar numai cei mai talentați și serioși ajung să transforme visul în realitate. Nu se știe, s-ar putea că, peste ani, să le admirăm pe aceste micuțe balerine pe marile scene. Ne mândrim cu aceste balerine, ne mândrim cu profesorii lor și le urăm mult succes în activitate și vacanță plăcută!” a transmis primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Găju

“Școală noastră de balet a fost înființată în anul 2003, când nu credeam că un hobby se va putea transformă, pentru zeci de copii, într-un vis tangibil. Sperăm că următoarea stagiune, 2017-2018 să puteam mari repertoriul școlii și să promovăm mai mult această artă.” a precizat profesorul de balet Spirescu Teodora

Toate fetițele au primit diplome, cicolata și o vizită la microrezervatia Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța .

Spectacolul a cuprins numere de balet clasic, dansuri neoclasice și contemporane:
– „Dansul păpușilor” din baletul „Coppelia” (Scoala de balet „Nicolae Spirescu)
– „Tourner dans le vide”-solo- Dans contemporan (Diana Marin-cursantă Școlii de Balet „Nicolae Spirescu”)
– „Lecția de dans” (Grupă mică)
– Variație clasică din baletul „Fiica Faraonului”- Neacșu Iarina (Colegiul Național de Arte „Regina Maria”)
– „Fantezii florale ” (Grupă mare)
– Variație clasică-„Zâna Candorii”-Ion Liană (Centrul Cultural „Theodor Burada”)
– Variație clasică din baletul „Esmeralda”- Zanet Măria (Colegiul Național de Arte „Regina Maria”)
– „Coda” (Toți elevii Școlii de balet „Nicolae Spirescu”)
– „The sound of silence” de Leonard Cohen – Dans contemporan (Cindescu Delia -Colegiul Național de Arte „Regina Maria”) – coregrafia Prof. Manta Bianca
– „Nothing else matters” de William Joseph – Dans contemporan (Neacșu Iarina-Colegiul Național de Arte „Regina Maria”) – coregrafia Prof. Manta Bianca

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*