FOTO Exercițiul pușcașilor marini desfășurat la Capu Midia, „Summer Storm 21″, la final

„Summer Storm 21", la final. FOTO: sublocotenent Daniel Cîmpean

Pușcașii marini din cadrul Regimentului 307 Infanterie Marină „Heracleea” au desfășurat cu succes secvența finală a exercițiului de antrenament în teren „Summer Storm 21″ – exercițiul integrator, ce a constat în planificarea și executarea unui raid amfibiu cu compania de infanterie marină într-o zonă litorală ostilă, pentru distrugerea unei baze a forțelor adversarului și capturarea liderilor acestuia.

Raidul amfibiu a presupus mai multe secvențe tactice desfășurate succesiv sau concomitent în teren ca: inserția aeriană (cu elicopterele) a echipei de cercetare, deplasarea companiei de la navă la litoral cu ambarcațiunile ușoare de asalt, securizarea unui sector de debarcare pe plajă, acțiunea la obiectiv, evacuarea medicală aeriană a răniților și retragerea planificată a companiei.

„Summer Storm 21” s-a desfășurat în perioada 07 – 11 iunie la Centrul Național de Instrucție pentru Apărare Antiaeriană de la Capu Midia și a inclus o serie de activități secvențiale de instrucție specifice infanteriei marine, precum debarcarea tactică a desantului amfibiu pe plaje nemenajate, patrularea zonelor litorale pe transportoare amfibii blindate, acțiuni de luptă în mediul urban și protecția forței. Prin scenariul acestuia, exercițiul „Summer Storm 21″ a sprijinit antrenarea subunităților de infanterie marină pentru executarea misiunilor tactice în zona de coastă, în condiții de sprijin logistic auster precum și antrenarea deprinderilor de conducere ale comandanților de subunități. Cu această ocazie, cei mai tineri dintre pușcașii marini ai regimentului au primit „botezul instrucției de desant” pe ambarcațiuni la Marea Neagră.

Capabilitățile tactice de desant amfibiu ale infanteriei marine sunt date deopotrivă, de capacitatea de a opera în mod natural în cadrul grupurilor tactice fluviale (navale) și de capacitatea de a executa acțiuni tactice în sectoare cu restricții majore de mobilitate ale zonei de coastă (deltă, fluviu, lagunar, litoral sau chiar arhipelag insular), conferind Regimentului 307 Infanterie Marină „Heracleea” de la Babadag un caracter de unicitate, atât în Forțele Navale, cât și în Armata României.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*