FOTO Evaziune fiscală cu zeci de tone de pungi biodegradabile la Vama Veche

Evaziune fiscală cu zeci de tone de pungi biodegradabile la Vama Veche

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche împreună cu inspectori din cadrul ANAF/ Direcția Regională Constanța au descoperit un automarfar încărcat cu pungi biodegradabile, în valoare totală de peste 200.000 de lei, despre care există suspiciunea de evaziune fiscală.

Potrivit Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră din PTF Vama Veche au efectuat la începutul acestei săptămâni, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui autocamion cu semiremorcă, înmatriculat în România. Autocamionul era încărcat cu paleți cu pungi biodegradabile, din Bulgaria pentru o firmă din România.

Existând suspiciuni cu privire la tranzacția comercială a mărfii respective (suspiciune de evaziune fiscală), camionul a fost preluat și însoțit în Portul Constanța Sud Agigea, pentru continuarea cercetărilor.

„În urma verificării documentelor, s-a stabilit că automarfarul era încărcat cu 21.250 kilograme cu pungi biodegradabile, în valoare de aproximativ 213.000 lei, iar inspectorii din cadrul ANAF/ Direcția Regională Constanța au luat decizia ca întreaga cantitate să fie indisponibilizată la sediul Gărzii de Coastă până la finalizarea verificărilor”, au transmis reprezentanții instituției.

În continuare, sunt efectuare cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*