FOTO Educația, în mizerie. Cinci unități de învățământ din județul Constanța nu au apă curentă

Începe școala!
Începe școala!

În vederea pregătirii începutului de an școlar în condiții optime, printr-o dispoziție comună a miniștrilor afacerilor interne și educației naționale, s-a demarat activitatea de verificare în teren a școlilor din județ, sub coordonarea Instituției Prefectului .

Echipele comune de control, formate din reprezentanți ai IP Constanța, ISJ, ISU, DSP și DSVSA au inspectat fizic 125 de unități de învățământ, dintre care 26 cunoscute cu neconcordanțe/probleme în ceea ce privește condiții/spații improprii, condiții de igienă, autorizări etc.

Concluzia generală este că unitățile de învățământ sunt pregătite pentru începerea anului școlar, unele fiind chiar model de grijă și gospodărire.

Sunt însă și situații problematice la unele dintre aceste școli/ grădinițe pentru care nu au fost emise autorizațiile sanitare de funcționare. Precizăm că motivele neautorizării țin de:

  • grup sanitar exterior neracordat la rețeaua de apa curentă – 6
  • lipsă rețea apa curentă/ potabilă – 5
  • 17 alte situații: schimbarea programului de funcționare din „normal” în “prelungit”, documentație pentru autorizare nedepusă sau în curs de depunere, învățământ primar în două schimburi, stare de degradare a imobilului , împrejmuirea improprie a locației, absența cabinetului medical/ contract cu medic de familie, funcționare provizorie în altă clădire, lipsă documente de proprietate asupra clădirii.

Până la începerea anului școlar și ulterior, Instituția Prefectului, împreună cu celelalte instituții de profil vor continua monitorizarea și facilitarea unor soluții pentru problemele identificate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*