Dosarul Beirut a fost închis. Instanța a pronunțat sentința definitivă

Ruinele restaurantului Beirut
Ruinele restaurantului Beirut

După cinci ani de procese, cu amânări, lacrimi și destine distruse, Curtea de Apel Constanța a dat sentința finală în dosarul Beirut. Ancheta a scos la iveală modul în care se fac lucrările, chiar și cele periculoase, de firme dubioase și munca la negru. Lucruri știute de altfel, dar care nu au fost sancționate la timpul potrivit.

Principalul vinovat în dosar, George Karam, cel care deținea restaurantul Beirut din Constanţa, a fost condamnat, la opt ani, o lună şi zece zile de închisoare cu executare, după ce, în primă instanță a primit zece ani de detenţie.

În același dosar au mai fost condamnați:

  • SC Middle East Parteners SRL – amendă penală în valoare de 840.000 de lei.
  • Pavel Constantin – condamnare 7 ani şi 9 luni şi 20 zile închisoare cu executare.
  • Jurcă Dumitru – condamnare 5 ani şi 6 luni închisoare cu executare.
  • SC Tinel Cristi SRL – amendă penală în valoare de 653.333,33 de lei.
  • Zdru Mihaela – condamnare doi ani şi patru luni de închisoare
  • Nirlu Sultana – amenda administrativă în cuantum de 1000 de lei.
  • Nirlu Gheorghe – un an de închisoare.
  • Coroianu Florentina Gica – un an şi o lună de închisoare.

Pentru familiile victimelor, Curtea de Apel Constanța a decis acordarea sumei de aproximativ un milion de euro, daune morale și materiale, după ce inițial Judecătoria Constanța stabilise o premieră prin cuantumul despăgubirilor, care ajungeau la aproape opt milioane de euro.

În incendiul care a cuprins restaurantul Beirut în 5 aprilie 2014 și-au pierdut viaţa Ioana Nicoleta Cengher, Mihaela Tucă şi Nicoleta Vasiliţeanu, dansatoare, iar alte persoane au fost rănite.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*