FOTO Cumpăna, gazda unor evenimente culturale la 129 de ani de la moartea poetului Mihai Eminescu

La Cumpăna, Eminescu a fost celebrat prin lansare de carte, grafică și alte momente. FOTO primăria Cumpăna

Pe 23 iunie,în sala de spectacole a Căminului Cultural Cumpăna a avut loc  manifestarea culturală prilejuită de împlinirea a 129 de ani de la trecerea în neființă a marelui poet național Mihai Eminescu.

Momentul omagial a fost constituit de lansarea cărții “Mihai Eminescu, un Dumnezeu Rănit“ a autorului Laurian Stănchescu, un volum cu documente inedite primite de catre acesta de la nepotul lui Mihai Eminescu.

În paralel, a fost prezentată o expoziție de grafică semnată de Marin Rodica Cristiana, fostă elevă a Liceului Tehnologic “Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna, în prezent – elevă a Colegiului Național de Arte “Regina Maria” Constanța.

În spiritul promovării culturii românești, evenimentul a găzduit  și o expoziţie tematică prilejuita de Ziua Universală a Iei – unul din principalele simboluri ale României, realizată de Atelierul de Creație din cadrul Asociației pentru Dezvoltare Comunitară Cumpăna.

Elevii scolii de balet Nicolae Spirescu din Cumpana pregatiti de doamna profesor Teodora Spirescu au prezentat un moment de balet clasic.

Alături de cadre didactice și iubitori de poezie eminesciana la eveniment au luat parte primarul comunei Cumpana, doamna Mariana Gaju, domnul Daniel Dincă – prozator si poet membru titular al Uniunii Scriitorilor din România, domnul Dan Ungureanu – director marketing cotidianul Certitudinea, doamna Guner Akmolla – poeta, prozatoare, traducătoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*