FOTO Cumpăna, a luat locul întâi la secțiunea „bucătărie tradițională“ Festivalulul de Artă Culinară Turcească de la Tulcea

Cumpana s-a afirmat la Festivalul Artă Culinară Turcească- Tulcea

Comuna Cumpăna a fost prezenta prin gospodinele sale românce, turcoaice si tătăroaice, la cea de a XII-a ediţie a Festivalului de Artă Culinară Turcească, desfăsurată la Tulcea.

Festivalul a fost organizat de Comisia de femei din cadrul UDTR şi le-a reunit într-un concurs, pe cele mai pricepute doamne în arta culinară turcească, din Dobrogea. Au intrat în competiţie preparate culinare pregătite de filialele UDTR din: Cumpana,Constanţa, Mangalia, Tulcea, Galaţi, Cernavoda, Hârşova, Cobadin, Techirghiol, Tuzla, Măcin, Babadag şi Fântâna Mare. Concursul a cuprins trei secţiuni: Mâncare tradiţională, Patiserie şi Dulciuri.  În urma jurizării, locul intâi la secțiunea «bucătărie tradițională» a fost adjudecat de filiala UDTR Cumpăna cu preparatul „ Mantâ ”. Tot la Cumpăna a mers si un premiu special la secțiunea «dulciuri», cu preparatul “tort de orez”. În cadrul festivalului a avut loc un spectacol de dansuri tradiţionale turceşti susţinut de ansamblurile UDTR din Cumpăna, Tulcea si Constanţa

Printre participanții la eveniment s-au numărat: preşedintele UDTR, Osman Fedbi, secretarul general Ervin Ibraim, primarul comunei Cumpăna ec Mariana Gâju, deputatul Iusein Ibram, primarul Municipiului Tulcea, Constantin Hogea,reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi centrale, ai Ambasadei Republicii Turcia la Bucureşti, precum şi Consulul General al Republicii Turcia la Constanţa, Mustafa Uyga, presedintele TiKA ,İbrahim Halil Başaran si subprefectul judetului Constanta Acoium Levent.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*