FOTO Cum se fac manipulările de partid la Medgidia. Primarul din Peștera, acuzat de nepăsare cu poze din Republica Moldova, furate de pe net

Noroiul fals de la Peștera
Noroiul fals de la Peștera

O serie de poze, apărute zilele trecute pe Facebook scot la iveală o presupusă problemă din comuna constănțeană Peștera. O femeie care se dă drept localnică îl acuză pe primarul Valentin Vrabie că nu a asfaltat străzile comunei și că oamenii se chinuie printre noroaie.

Cele trei imagini postate de o presupusă Mihaela Pestrițu sunt cel puțin ciudate. Autoarea a ales niște poze la o rezoluție foarte mică. Greșeala persoanei în cauză este că are și o poză cu o femeie în picioarele goale prin noroiul din noiembrie, așa că pozele par și mai puțin credibile.

Valentin Vrabie, primarul de la Peștera spune că a căutat-o pe femeie în sat. Nu pentru că ar fi vrut să o certe, ci doar era curios care este strada plină de noroi pentru a rezolva problema. S-a lovit de o problemă: femeia în cauză nu locuia în Peștera, ba nici măcar nu exista o persoană cu numele “Mihaela Pestrițu” în comună.

Și mai ciudat este faptul că postarea inițială a fost redistribuită de oameni din Medgidia care sunt susținătorii unor posibili contracandidați ai lui Valentin Vrabie la scaunul de primar al municipiului.

Jurnaliștii Constanța NEWS au refăcut traseul pozelor și au găsit sursa manipulărilor.

Imaginea cu femeia în picioarele goale aparține fotografului Bogdan Codrescu de la ziarul “Viața Liberă” din Galați. Fotografia a fost realizată în luna septembrie 2013 în comuna Cudalbi din Galați, după ce o viitură a măturat localitatea.

A doua imagine, cea cu o uliță plină de noroi și două siluete care se îndepărtează de aparatul foto aparține ziarului “Provincial” din Republica Moldova și a fost realizată în Aprilie 2015 în localitatea Grigorievca din raionul Căușeni, Moldova.

Ultima imagine este cea a unei străzi pe care se văd urme de mașină prin noroi. Ea este atent decupată dintr-un video filmat de către ProTV Moldova la Chișinău, în martie 2012. Autorul manipulării a avut grijă să taie blocurile din fundal pentru că la Peștera nu există așa ceva.

Nici profilul de Facebook nu este unul real. Poza așa-numitei Mihaela Pestrițu a fost furata de pe un site de matrimoniale. Este o româncă de 43 ani care locuiește în Spania, la Oviedo.

Metoda folosită de cei care au vrut să manipuleze oamenii din Medgidia și Peștera nu este una nouă. Din nefericire pentru ei Internetul pe care l-au folosit pentru a căuta pozele mincinoase i-a dat de gol.