FOTO CSEI Maria Montessori Constanța va inaugura Grădina senzorială „Adi Bărar” pentru elevii cu dizabilități

Grădină senzorială pentru elevii cu dizabilități, la Centrul Şcolar pentru Educație Incluzivă Maria Montessori Constanța

La Centrul Şcolar pentru Educație Incluzivă Maria Montessori Constanța, se va inaugura vineri, 4 iunie, la ora 12.00, Grădina senzorială Adi Bărar (Cargo). Scopul acestei inițiative este acela de oferi copiilor cu dizabilități posibilitatea de interacționa într-un spațiu natural, terapeutic, construit din diverse texturi ce creează o experiență inedită și relaxantă.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Constanța, grădina senzorială este un mediu în care activitățile stimulative și experiențele sunt utilizate pentru a crește comportamentele pozitive pentru persoanele cu dizabilități severe senzoriale sau probleme neurologice.

„Este o inițiativă unică în județul Constanța, inițiativă care vine să ateste valoarea unui parteneriat instituțional cu finalitate palpabilă pentru copiii cu dizabilități din cadrul Centrului Şcolar pentru Educație Incluzivă Maria Montessori Constanța. Colaborarea cu membrii trupei Cargo are deja un istoric consistent, regăsit în numeroase proiecte derulate în Constanța. Mulțumim acestor ambasadori ai Campaniei Music for Autism pentru implicarea susținută și angajamentul manifestat pentru acești copii”, a afirmat inspectorul școlar general AL ISJ Constanța, Sorin Mihai.

Proiectul este susținut de Campania Music for Autism, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Consiliul Județean Constanța. La inaugurare vor participa membrii trupei Cargo, ambasadori ai Campaniei Music for Autism, Cristian Hrubaru și reprezentanți ai instituțiilor partenere.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*