FOTO Constanța ajută Odesa cu 50 de generatoare electrice

Constanța ajută Odesa cu 50 de generatoare electrice. FOTO: Primăria Constanța

Primăria Municipiului Constanța continuă seria acțiunilor de ajutorare a orașului-partener Odesa din Ucraina, pe fondul nevoilor de sprijin în creștere din țara vecină cauzate de continuarea atacului militar nejustificat și neprovocat al Federației Ruse și de noile escaladări ale acestui război, cu impact distructiv asupra infrastructurii energetice a Ucrainei.

Astfel, Fundația Pontica a Municipiului Constanța a achiziționat de pe plan local, cu sprijinul TaiwanCanHelp, 50 de generatoare electrice având capacitatea cuprinsă între 5 și 10 kw, care vor pleca miercuri, 7 decembrie, spre Odesa sub formă de donație din partea municipiului Constanța. Valoarea totală a achiziției se ridică la 221.455,03 lei, sumă care provine în totalitate de la partenerii taiwanezi.

„Constanța răspunde astfel, în continuare, solicitărilor de sprijin venite din partea primarului municipiului Odesa, Gennadiy Trukhanov. Partenerii instituționali din Odesa au considerat că generatoarele electrice sunt prioritare în această perioadă, din pricina numeroaselor întreruperi ale energiei electrice cauzate de atacurile rusești asupra infrastructurii energetice locale. Amintim că Fundația Pontica a fost înființată la începutul acestui an pentru a colecta și manageria sprijinul local, național și internațional în scopul ajutorării atât a refugiaților ucraineni aflați în Constanța, cât și a partenerilor din orașul înfrățit Odesa”, au transmis reprezentanții Primăriei Constanța.

Primăria Municipiului Constanța speră că prin acest nou gest umanitar va aduce mai multă căldură în Odesa, în pragul celei mai dure ierni din ultimele decenii pe care locuitorii acestui oraș se așteaptă să o trăiască, urmare a stării de război din Ucraina.

„Municipalitatea va căuta și în continuare modalități de a răspunde pozitiv solicitărilor de sprijin primite din Odesa, pe baza angajamentelor de sprijin asumate în mod repetat, în special în ultimele luni, de la declanșarea atacului militar rusesc asupra Ucrainei (24 februarie 2022)”, au mai precizat sursele citate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*