FOTO Consilierii locali din Medgidia au votat pentru salvarea Muzeului de Artă “Lucian Grigorescu”. Inițiativa aparține primarului Valentin Vrabie

Muzeul de Artă Lucian Grigorescu din Medgidia. FOTO Alexandru Bran
Muzeul de Artă Lucian Grigorescu din Medgidia. FOTO Alexandru Bran

Un proiect surpriză a fost introdus pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Municipal Medgidia de pe 26 ianuarie 2017.

Primarul Valentin Vrabie a cerut acordul de principiu al consilierilor pentru o chestiune importantă pentru comunicatea locală din Medgidia. Acest proiect privește preluarea Muzeului de Artă “Lucian Grigorescu”, din domeniul public al județului Constanța și administrarea Consiliului Județean Constanța, în administrarea Consiliului Local Medgidia.

Proiectul de hotărâre inițiat de primarului Valentin Vrabie pornește de la necesitatea repunerii în valoare a clădirii muzeului, bun imobil de mare însemnătate istorică și arhitecturală, situat în zona de protecție a sitului urban. Aprobarea proiectului va face posibilă accesarea de fonduri guvernamentale și europene nerambursabile necesare reabilitării, modernizării și dotării acestuia în vederea promovării culturii și organizării de manifestări cultural-artistice.

Consilierii Locali au votat în unanimitate această propunere. Pașii următori au în vedere demersurile pentru preluarea Muzeului și apoi găsirea unei finanțări din fonduri locale, Guvernamentale sau Europene pentru reabilitarea acestei clădiri istorice.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*