FOTO Care este cel mai murdar cartier al Constanței? Așteptăm imaginile tale!

Mizerie și gunoaie în cartierul Dacia din Constanța. FOTO TNL
Mizerie și gunoaie în cartierul Dacia din Constanța. FOTO TNL

La sfârșit de vară mai multe cartiere din Constanța se bat pentru titlul de “cel mai murdar cartier”. Poliția Locală Constanța uită să-i sancționeze pe cei care fac mizerie, iar angajații Polaris M Holding nu își fac datoria.

Bloggerul Valentin Coman a găsit pe Facebook o petiție creată de soția unui politician local. Imaginea ilustrează Piața Tomis 3 care este plină de “oameni dubioși, țigani gata de hoții, mizerie și șobolani”.

În cartierul Dacia, zona Școlii Gimnaziale nr. 12 este un adevărat focar de infecție. Într-un comunicat transmis de tineretul Liberal se face un apel la Primăria Constanța care ignoră de mai bine de cinci ani problemele.

„Până la momentul de față nu a fost primită o soluție din partea instituțiilor abilitate contactate de către asociația blocului, singura reacție fiind cea din partea firmei Polaris, care colectează zilnic deșeurile, iar pe timp de vară uneori de două ori pe zi, doar dacă este solicitat de către locatari. Având în vedere că actualul primar intermar al municipiul Constanța, Decebal Făgădău, nu a ținut audiențe în ultima perioadă, locatarii din blocul LV45 nu au putut comunica direct această problemă, insistând prin a face sesizări și solicitări scrise către Primăria Constanța, la care nu au primit niciun răspuns.

Este evident faptul că soluții există, începând cu îngrădirea containerelor, instalarea unui sistem hidraulic de coborâre a containerelor sub nivelul solului și până la relocarea acestei zone de colectare, dar se pare că problema cetățenilor din acea zonă nu reprezintă o prioritate pentru Primăria Constanța, dacă nu a fost remediată din 2010 și până în prezent! În ceea ce privește persoanele care privează locuitorii cartierului Dacia de condiții normale de trai, Poliția Locală, Direcția de Sănătate Publică și Direcția de Asistență Socială ar trebui să efectueze de urgență o vizită de lucru în teren pentru a lua măsurile necesare rezolvării problemelor generate de indivizii care locuiesc pe strada Semănătorului: poluare fonică, poluarea mediului, locuințe insalubre, condiții de trai neadecvate atât pentru minori, cât și pentru adulți, furturi din locuințele și vehiculele vecinilor”, spune Cristina Andreea Văsii.

Stai într-un cartier mai murdar decât cele ilustrate în imagini? Ai străzile distruse și pline de gropi și noroi? Sunt trotuarele sparte și reabilitarea întârzie? Scrie-ne pe contact@ctnews.ro și fotografiile sau filmele făcute de tine ajung la Primăria Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*