Cod galben de caniculă la Constanța: avertisment privind temperaturile extreme

Cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat.

Meteorologii au emis un cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat pentru municipiul Constanța, valabil în data de 16 iulie și 17 iulie.

Duminică, 16 iulie, se așteaptă intensificarea valului de căldură, iar în vestul Dobrogei, se vor înregistra temperaturi extrem de ridicate, caracterizate de caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, ceea ce va accentua disconfortul termic. Valorile termice maxime se vor situa, în general, între 32 și 35 de grade Celsius, în timp ce minimele vor oscila între 18 și 23 de grade Celsius. Cerul va fi predominant senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări după-amiaza.

Luni, 17 iulie, se prognozează o continuare a intensificării valului de căldură, cu posibilitatea de caniculă locală. Disconfortul termic va rămâne la cote ridicate, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși în continuare 80 de unități. Temperaturile maxime vor atinge, în general, între 33 și 37 de grade Celsius, în timp ce cele minime se vor menține între 18 și 23 de grade Celsius.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*