FOTO Bunuri contrafăcute, în valoare de peste 80.000 de lei, confiscate la Vama Veche

Bunuri contrafăcute, confiscate la Vama Veche. FOTO Garda de Coastă

Polițiștii de frontieră din cadrul PTF Vama Veche au descoperit, în ultimele 24 de ore, bunuri susceptibile a fi contrafăcute în valoare totală de peste 80.000 de lei.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră din Vama Veche au efectuat miercuri, 3 martie, pe sensul de intrare în țară, controlul specific pasagerilor dintr-un autocar ce efectua transport regulat pe ruta Turcia – România. Ei au descoperit astfel, în cala destinată bagajelor 65 de articole de îmbrăcăminte care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. Acestea aparțineau unui cetățean turc, în vârstă de 21 de ani care a declarat că a achiziționat articolele din Turcia, fără a deține documente de proveniență pentru bunurile transportate.

De asemenea, în data de 02 martie, în același punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru a intra în țară, la volanul unui autoturism înmatriculat în România, un cetățean român, în vârstă de 38 de ani. În urma controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit, ascunse în bagajele bărbatului, 264 de articole vestimentare. Toate bunurile purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. Acesta a declarat că a achiziționat bunurile din Turcia în scopul comercializării acestora.

Totodată, în aceiași dată, polițiști de frontieră au descoperit în cala destinată bagajelor dintr-un autocar ce efectua transport regulat de persoane pe ruta Turcia – România, patru saci  ce conțineau 441 de articole vestimentare, susceptibile a fi contrafăcute. Acestea aparțineau unui cetățean turc, în vârstă de 22 de ani, care a declarat că a achiziționat articolele din Turcia, însă nu a putut prezenta documente de proveniență pentru bunurile transportate.

Toate produsele, în valoare de peste 81.900 de lei , au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*