FOTO Bugetul Primăriei Gârliciu, estimat la 65% din cel de anul trecut. Primarul Anica Tufă: “Nu vom putea aloca cheltuieli pentru mai mult de un proiect pe an din bugetul propriu”

Sediul Primăriei Gârliciu. FOTO Facebook Primăria Gârliciu

Bugetul comunei Gârliciu ar putea fi afectat destul de mult în acest an, estimările realizate până în prezent, arătând că ar putea fi mai mic cu o treime față de 2020. Acest fapt va îngreuna activitatea Primăriei care nu va mai putea aloca sume decât pentru un singur proiect pe an din bugetul propriu.

Primarul Anica Tufă a anunțat pentru CTnews că bugetul comunei Gârliciu este estimat pentru 2021 la 65% din cel de anul trecut.

“Sunt dezamagită pentru că avem aprobat un buget  pentru 2021 estimat la 65% față de cel de anul trecut. Atât ne-au comunicat cei din administrația județeană. Acest lucru presupune că nu vom putea aloca cheltuieli pentru mai mult de un proiect pe an din bugetul propriu”, a explicat Anica Tufă.

Primarul din Gârliciu a mai spus că există patru proiecte depuse pe lista de sinteză a Companiei Naționale de Investiții. Primul se referă la asfaltarea a încă 14 kilometri de drumuri pe lângă cei 10 kilometri care au fost asfaltați deja. Un alt proiect se referă la realizarea unei săli de sport cu o capacitate de 108 locuri, al treilea are în vedere o bază sportivă. Anica Tufă a afirmat că cel de-al patrulea proiect aflat pe lista Companiei Naționale de Investiții se referă la pavarea trotuarelor din comună.

Primarul din Gârliciu a mai declarat pentru CTnews că un proiect care va demara în primăvăra se referă la pietruirea unor drumuri impracticabile din comună.

Anica Tufă a avut discuții cu conducerea Consiliului Județean Constanța care a decis ca Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri să se ocupe de reabilitarea și pietruirea într-o primă instanță a câtorva drumuri impracticabile din comună. O echipă a RAJDP a venit la Gârliciu pentru a evalua situația. Anica Tufă a primit asigurări din partea Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri că lucrările vor începe în această primăvară.
Primarul din Gârliciu a mai spus că în această perioadă a început igienizarea cimitirului din comună, operațiunea fiind realizată cu ajutorul persoanelor care beneficiază de ajutor social.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*