FOTO Proiecte importante de infrastructură demarate în comuna constănțană Gârliciu: asfaltare și pietruire de drumuri și străzi, construirea unei noi săli de sport, dar și a unei case mortuare

Stradă din comuna Gârliciu

Administrația publică locală din cea mai nordică localitate din județul Constanța, comuna Gârliciu, a demarat mai multe proiecte de infrastructură menite să crească nivelul de confort urban al celor aproximativ 1500 de locuitori ai săi. Noul primar al comunei, Anica Tufă, știe că nu este timp de pierdut și, de aceea, a stabilit prioritățile pe care, împreună cu echipa pe care o conduce, dorește să le rezolve.

Vreau și trebuie să rezolvăm problema drumurilor din comună, este prioritar! Aici, avem drumurile de interes județean și local, pentru care a fost aprobată refacerea, de către Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții. Totuși, acest proiect nu rezolvă problema de ansamblu, de aceea am cerut sprijin din partea Consiliului Județean Constanța, pentru pietruirea și întreținerea a peste cinci kilometri de străzi din comună.

Practic, este mult spus “străzi”! Sunt căi de acces de pământ, de cele mai multe ori impracticabile, dar care, pentru 60 de familii din Gârliciu, reprezintă singura posibilitate de acces înspre și dinspre gospodăriile pe care le au, a declarat, pentru CTnews, primarul constănțean.  

În urma adresei înaintată de către primărie și a verificărilor făcute la fața locului de către experții Regiei Autonome Judeţeane de Drumuri şi Poduri Constanţa, Consiliul Județean Constanța a anunțat că va finanța acest proiect de întreținere a străzilor din comună, cu suma de 684,953 lei.

Tot în urma unei solicitări făcute către Ministerul Dezvoltării, în data de 12 martie a fost primită confirmarea aprobării finanțării, cu ordin de ministru, prin Compania Națională de Investiții, a unei săli de sport Tip A (fără tribună).

Așteptăm bugetul, apoi facem proiectul, cu studiul de fezabilitate, și îl depunem la minister. Sala de sport este un obiectiv prioritar pentru a asigura copiilor noștri condiții cât mai bune de a practica activități sportive, atât în cadrul orelor de sport, cât și în timpul liber, a explicat primarul Anica Tufă.

În fine, un alt proiect pentru care a fost depusă documentația, chiar săptămâna trecută, are în vedere construirea unei case mortuare, care să cuprindă și o sală de mese și bucătărie.

După cum știți, legea s-a schimbat și nu mai permite priveghiul decedaților la domiciliu. Atunci când se produce un eveniment nefericit, este mai bine pentru oameni să aducă la casa mortuară persoanele dragi care au decedat, aici urmând să aibă toate condițiile necesare pentru priveghi, a mai spus Anica Tufă.

Primăria a identificat deja o locație pentru noua construcție, pe un teren cu suprafața de 436 mp, aflat chiar în apropierea cimitirului.

Am stabilit locația, am vorbit și cu o firmă pentru proiectare. Urmează să fie realizat proiectul, iar apoi să îl depunem la CNI și așteptăm bugetarea. Noua utilitate a fost gândită ca un spațiu multifuncțional: și pentru praznice, dar și pentru a putea servi o masă caldă bătrânilor și nevoiașilor din localitate, a punctat primarul constănțean.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*