FOTO Bucuria de a dărui, lecție învățată an de an de elevii de la „Gheorghe Țițeica”

Campanie umanitară derulată de elevii și cadrele didactice ale Școlii „Gheorghe Țițeica” din Constanța

Ca în fiecare toamnă de mai bine de un deceniu, și anul acesta elevii de la Școala Gimnazială Nr.30 „Gheorghe Țițeica” au participat la activitatea de voluntariat cu tema „Săptămâna legumelor și a fructelor donate”, acțiune în care s-au implicat, ca de fiecare dată, toate cadrele didactice din școală împreună cu colectivele pe care le coordonează. Unul dintre dezideratele școlii este acela de a forma tineri responsabili față de semenii lor, de a-i învăța ce este generozitatea, spiritul de întrajutorare, bunătatea.

„Ne-am propus ca, pe lângă legume și fructe, să donam și produse alimentare neperisabile ambalate: făină, orez, mălai, zahăr, fasole, ulei, paste făinoase, conserve. Ne-am orientat spre familii numeroase, defavorizate, din mediul rural, urmărind dezvoltarea sufletească a elevilor noștri, o cât mai bună empatizare cu cei care au fost mai puțin norocoși decât noi și, nu in ultimul rând, să aprecieze ce și cât primesc ei de la părinți”, a declarat prof. Georgeta Buzgaru, coordonatoarea proiectelor de voluntariat din instituția școlară sus-amintită. „Mulțumesc familiilor din comunitatea Școlii „Gheorghe Țițeica” pentru tot sprijinul dat, ca de fiecare dată, si vă asigur că puținul fiecăruia dintre noi a adus o rază de speranță unor copii care aveau atât de multă nevoie de aceasta”, a adăugat aceasta.

Beneficiarii acestei campanii umanitare au fost cantina socială de pe lângă Biserica Sfânta Paraschiva din comuna Cumpăna, unde mănâncă zilnic 46 copii după ce termină cursurile școlare, sub privirea blândă a preotului Ion Soare, Așezământul Filantropic „Sfântul Cuvios Arsenie cel Mare” din Techirghiol, păstorit de preotul Claudiu Banu, cantina socială de pe lângă Biserica „Sfântul Haralambie” din Constanța, Centrul de zi de pe lângă Biserica „Sfântul Gheorghe” din Negru-Vodă, unde veghează pentru bunul mers al lucrurilor preotul Viorel Damian, nouă familii numeroase din Cumpăna, aflate în mare dificultate în prag de iarnă, 20 de familii defavorizate de la ferma din satul Nazarcea, cinci familii din Palazu Mare, opt familii din Constanța și o familie din Agigea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*