FOTO Aparatură medicală de ultimă generație a intrat în dotarea Spitalului Municipal Medgidia. Valentin Vrabie: „Sunt puse bazele unui laborator de biologie moleculară”

Aparatură medicală de ultimă generație pentru Spitalul Municipal Medgidia FOTO Primăria Medgidia
Aparatură medicală de ultimă generație pentru Spitalul Municipal Medgidia FOTO Primăria Medgidia

Spitalul Municipal din Medgidia a fost dotat cu aparatură medicală de ultimă generație, care va permite efectuarea unor teste ultraperformante de genetică, biologie moleculară și virusologie moleculară, răspunzând astfel solicitărilor medicilor specialiști prin rezultate precise și rapide.

Linia completă de extracție și aparatul RT PCR (reacție de polimerizare în lanț) reprezintă dotări medicale cu tehnologie in vitro, care imită capacitatea naturală de replicare a ADN și ARN-ului unui patogen specific, foarte important în detecția cu precizie mare a virusului SARS-COV-2.

„Cu achiziția acestui aparat performant sunt puse bazele unui laborator de biologie moleculară în Spitalul Municipal Medgidia”, a precizat primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie.

În cadrul laboratorului vor putea fi efectuate numeroase analize medicale necesare în diagnosticarea altor infecții cu viruși, între care hepatite, HIV, herpes, encefalite, tuberculoză, infecții transmise de căpușe. De asemenea, vor putea fi efectuate și alte teste genetice necesare pentru diagnosticarea unor tipuri de cancer, dar și testul TORCH pentru femeile însărcinate.

„Fac precizarea că laboratorul de analize al Spitalului Municipal Medgidia a fost externalizat către o societate privată încă din anul 2000. Am început procedurile de preluare a laboratorului de analize în administrarea Spitalului Municipal Medgidia, urmând ca acesta să fie dotat și amenajat la cele mai înalte standarde medicale”, a mai declarat primarul Valentin Vrabie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*