FOTO Angajații firmei Polaris au intervenit de dimineață în Mangalia pentru a curăța trotuarele și șoselele

Angajații Polaris au intervenit de dimineață în Mangalia pentru a menține drumurile practicabile. FOTO Primăria Mangalia

Reprezentanții Comitetului Local pentru situații de urgență, din Mangalia, s-au întâlnit în cursul zilei de astăzi într-o şedinţă a Comandamentului de iarnă, pentru a stabili măsurile care se vor aplica în următoarele ore, ca urmare a instituirii codului portocaliu de vreme severă.

La nivelul municipiului Mangalia s-a format un grup de lucru, care evaluează permanent situația din teren pentru a interveni cu promptitudine în caz de necesitate. Reprezentanții Comandamentului de iarnă au declarat că, la acest moment, în orașul de la malul mării, nu sunt situații deosebite.

„În municipiul Mangalia nu avem semnalate probleme deosebite. Administrația locală monitorizează evoluția fenomenelor meteorologice și urmărește să preîntâmpine eventualele incidente privind vegetația staradală și iluminatul public, în condiții de viscol și vânt puternic. Totodată, instituţiile abilitate de la nivel local sunt pregătite să preia cazurile speciale, inclusiv cu asigurarea unor locuri de cazare, dacă va fi cazul”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

În cadrul întrevederii s-a mai stabilit ca autoritățile locale să ia legătura cu cele județene pentru asigurarea cu utilaje în afara localității. În ceea ce privește deszăpezirea în interiorul orașului, aceasta este asigurată de către firma Polaris, care a intervenit pentru curățarea drumurilor, încă de la primele ore ale dimineții. Astfel, s-a acționat pe străzile din oraș cu 3 utilaje care împrăștie material antiderapant, cu precădere în centrul orașului, pe străzile principale, căi de acces către instituțiile publice, dar și pe aleile secundare și trotuare, unde s-a împrăștiat nisip cu sare, fiind degajate aleile pietonale dintre blocuri. Tot pe trotuare, s-a intervenit și cu utilaje cu lame de dimensiuni mai mici. Pentru fluidizarea traficului rutier, se acționează cu 6 autocompactoare cu lame, 3 utilaje cu lame, care împrăștie material antiderapant, 2 buldoexcavatoare (unul în zona Dobrogea II și unul la IAS-Zootehnie-Fruviileg). Pe anumite porțiuni de drum s-a intervenit de mai multe ori pentru curățarea carosabilului. De asemenea, reprezentanții ISU de la nivel local au precizat că instituția are în dotare șenilate pentru transport persoane, cu care se poate interveni la solicitare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*