EXCLUSIV FOTO VIDEO Americanii au descărcat în Portul Midia tancuri și tehnică militară pentru Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu

Armata SUA a adus în România, la Mihail Kogălniceanu, importantă tehnică militară. FOTO 1st Battalion, 16th Infantry Regiment (1-16)

După Polonia, armata SUA face demonstrație de forță în România. În Portul Midia au fost debarcate zeci de camioane, tancuri și altă tehnică militară. 

Adusă pe calea apei până în Portul Midia, tehnica militară necesară militarilor americani din cadrul 1st Battalion, 16th Infantry Regiment (1-16), 1st Armored Brigade Combat Team, 1st Infantry Division, a fost preluată de trailere civile și garnituri de tren și transportate la Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu.

Mișcarea militară face parte din operațiunea Atlantic Resolve, care se desfășoară după Polonia în România și în alte state ale Europei de Est, operațiune militară catalogată de către Rusia, drept o amenințare.

Potrivit presamil.ro, Rose Gottemoeller, secretarul general adjunct al NATO, a declarat, în cadrul unui interviu acordat pentru Baltic News Service, că sosirea trupelor americane în Polonia este o măsură proporțională luată de NATO în vederea descurajării oricărei amenințări asupra statelor membre.

Actuala dislocare de trupe este una dintre cele mai ample mișcări de forțe americane de la finele Războiului Rece și a generat o reacție virulentă din partea Rusiei.

Aceste manevre militare se desfășoară în contextul mai larg al unei operații denumită Atlantic Resolve și va include aducerea pe continentul european a aproximativ 3.000 de militari americani, alături de tehnica militară aferentă.

Forțele americane vor fi dislocate, prin rotație, în mai multe state din estul Europei, anume Polonia, Estonia, Letonia, Lituania, România, Bulgaria și Ungaria. Administrația americană a ordonat dislocarea unei brigăzi de blindate în Europa de Est, ca parte a măsurilor de reasigurare a Aliaților după anexarea peninsulei Crimeea de Rusia, în 2014. Cartierul general al brigăzii americane va fi dispus lângă orașul polonez Żagań.

Rusia a catalogat operația ca fiind o amenințare la adresa securității și intereselor sale, conform purtătorului de cuvânt al Kremlinului. De asemenea, ministrul adjunct de externe rus, Alexei Meșkov, a declarat că această mișcare de trupe este de natură să destabilizeze securitatea pe continentul european.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*