FOTO Amenzi de peste 40.000 de lei date, în primul weekend de septembrie, în zona plajelor din Midia, Corbu și Vadu

Aproape 9.000 de turiști au mers, în primul weekend de septembrie, în zona plajelor din Midia, Corbu și Vadu

Calendaristic este toamnă, dar presiunea turismului pe plajele sălbatice din zona sudică a Rezervației Biosferei Delta Dunării – Midia, Corbu și Vadu, se menține la cote încă ridicate.

Potrivit reprezentanților Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, în primul weekend de septembrie a fost estimat pe această zonă un număr de aproape 9.000 de turiști și 2.000 de autoturisme.

În această perioadă au continuat și acțiunile echipelor mixte de control formate din inspectori ecologi ai ARBDD, jandarmi din cadrul Grupării Mobile „Tomis” Constanța, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Rezervației Biosferei „Delta Dunării”, agenți de poliție din cadrul Serviciului de Poliție „Delta Dunării” care au aplicat și în această perioadă sancțiuni celor care nu au respectat legislația în vigoare în ce privește accesul și vizitarea zonelor costiere, respectarea legislației de mediu.

„Respectarea legislației nu este opțională, este o obligație a fiecăruia dintre noi având în vedere faptul că prin impactului nostru asupra mediului înconjurător, inclusiv asupra biodiversității contribuim la compromiterea, sau mai mult, la pierderea unor habitate naturale”, au precizat reprezentanţii ARBDD.

Astfel, în urma acțiunilor comune de control de sâmbătă 5 septembrie, s-au aplicat 74 de sancțiuni (65 amenzi și 9 avertismente) în valoare totală de 21.900 de lei, iar duminică 6 septembrie au fost aplicate 76 sancțiuni (52 amenzi și 24 avertismente) în valoare de 18.700 de lei. Sancțiunile au fost aplicate pentru accesul persoanelor și circulația cu mijloace rutiere pe teritoriul rezervației fără actele de reglementare emise de Administrația Rezervației, campare ilegală, circulația sau staționarea vehiculelor pe plaje, în zone strict protejate sau pe zonele adiacente, precum și Legea 211/2011 privind regimul deșeurilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*