FOTO Amenzi de peste 360.000 de lei, aplicate în Constanța, săptămâna trecută, pentru aruncarea gunoiului pe domeniul public

Toleranță zero față de cei care aruncă gunoiul pe domeniul public. FOTO DGPL Constanța

Polițiștii locali constănțeni au aplicat săptămâna trecută 125 de sancțiuni persoanelor fizice și  juridice, în valoare totală de 366.700, după ce au aruncat pe domeniul public gunoi menajer, mobilier, electrocasnice, haine vechi sau materiale de construcții.

Astfel, potrivit DGPL Constanța, au fost aplicate

  • 19 sancțiuni conform Legii nr. 211/2011 privind gestionarea deșeurilor în valoare totală de 312.000 lei;
  • 105 sancțiuni conform HCL nr. 77/2021, în valoare totală de 51.700 lei, aplicate persoanelor fizice și juridice pentru- scoaterea gunoiului menajer, în ziua de gunoi dar în alte tipuri de recipiente (saci, cutii, bidoane etc);
  • o sancțiune aplicate în conformitate cu prevederile OUG 195/2005, art. 96, în valoare de 3.000 lei, aplicate persoanelor fizice și juridice, proprietare ale imobilelor nesalubrizate.

Pentru a evita aceste situații neplăcute și pentru a nu micșora bugetul familiei, cetățenii sunt rugați să nu mai arunce gunoiul pe stradă, să nu mai depoziteze sacii menajeri cu deșeuri pe domeniul public sau la colțurile străzilor, iar constănțenii care locuiesc la case să scoată gunoiul doar în zilele de colectare stabilite cu operatorul de salubritate și în recipiente speciale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*