FOTO Ambulanță pentru nou-născuții în stare critică, în dotarea ISU „Dobrogea“ al județului Constanța

Ambulanță pentru nou-născuții în stare critică, în dotarea ISU Constanța

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța a primit, marți, 03 mai, o ambulanță destinată transportului nou-născuților aflați în critică, scopul fiind creșterea calității misiunii de răspuns la urgențe, pe zona de neonatologie.

Potrivit ISU Constanța, autospeciala asigură transportul nou-născuților aflați în stare critică în condiții de terapie intensivă, fiind dotată cu un incubator, butelii de oxigen, ventilator automat, defibrilator, truse pentru resuscitarea nou-născutului, precum și alte echipamente specifice. Se încadrează cu un conducător autor din cadrul ISU Dobrogea, un medic și un asistent medical din cadrul Unității de Primiri Urgențe care au cursuri în neonatologie sau cu specialiști neonatologi din cadrul Secției de Neonatologie a Spitalului de Urgență Constanța.

Ambulanța o va înlocui pe cea deja existentă în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța încă din anul 2009, care va intra în rezervă operativă.

Ambulanța de transport nou-născuți în stare critică va deservi Regiunea 7 S-E (Constanța, Galați, Tulea, Brăila, Vrancea și Buzău). Autospeciala din dotarea ISU Dobrogea se alătură altor 11 de acest tip achiziționate la nivel național prin intermediul proiectului Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențe medicale (finanțat prin Programul Operațional Regional), și prin proiectul VIZIUNE 2020 (finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare). Valoarea totală a investițiilor este de două milioane de euro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*