Fostul șef al DSVSA Constanța, Geronimo Brănescu, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Sediul DNA Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Sediul DNA Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Fostul director al Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Constanța, Geronimo Brănescu, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, în stare de libertate, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Astfel, potrivit DNA Constanța, în rechizitoriul întocmit de procurori se arată că, în luna decembrie 2014, Geronimo Brănescu, în calitatea sa de director al DSVSA Constanța, cu încălcarea prevederilor legale aplicabile în domeniul achizițiilor publice, ar fi cumpărat direct și nu prin licitație deschisă sau altă procedură legală trei bunuri care alcătuiau un grup electrogen, la prețul total de 398.000 de lei.

„De menționat este că bunurile respective ar fi fost achiziționate de instituția publică la prețuri mult mai mari decât cele reale (spre exemplu pentru una dinte componente a fost plătit un preț de 19,5 ori mai mare decât prețul de achiziție)”, se arată în rechizitoriul procurorilor anticorupție constănțeni.

Prejudiciul cauzat Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor este de 264.485 lei (reprezentând diferența între prețul real al bunurilor și prețul plătit) concomitent cu obținerea unui folos necuvenit în același cuantum pentru societatea comercială de la care au fost achiziționate bunurile.

În cauză s-au dispus măsuri asiguratorii, iar Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor s-a constituit parte civilă în cauză.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*