“Am fost și eu la Alba-Iulia!” Elevi ai Școlii “Gheorghe Țițeica” au sărbătorit Unirea cea Mare

Activitatea elevilor de la Școala Gheorghe Țițeica de 1 decembrie
Activitatea elevilor de la Școala Gheorghe Țițeica de 1 decembrie

Ziua de 1 Decembrie a fost sărbătorită de clasa a IV-a D a Școlii Gimnaziale nr. 30  ”Gheorghe Țițeica” din Constanța marți, 29 noiembrie, la sediul Bibliotecii Județene ”I.N.Roman”. Școlarii au pregătit un program artistic pe care l-au prezentat în holul instituției de cultură, gazda perfectă întotdeauna pentru evenimente de suflet.

Coordonatorul activității, doamna Marioara Pelican, remarca : ”Poate părea o încercare hazardată să iei copiii din mileniul al III-lea din fața calculatorului și să încerci ca, preț de o oră, să retrăiască emoția unor alte vremuri. Dar astăzi am reușit ! Elevii mei au făcut o adevărată călătorie în timp și am simțit  împreună bucuria Unirii celei Mari.” Activitatea a debutat cu intonarea imnului de stat al României. Cei mici, îmbrăcați în port popular, au recitat poezii închinate patriei și evenimentului aniversat și au interpretat cântece adecvate momentului. Adevărați actori, câțiva dintre ei au pus în scenă o povestire istorică, sinceritatea interpretării lor cucerind asistența.

La sfârșitul activității, două momente impresionante au încununat evenimentul : elevii, angajații bibliotecii, părinții invitați la spectacol și organizatoarea s-au prins într-o horă ce a umplut de veselie pe fiecare dintre participanți, iar una dintre școlărițe a dăruit Bibliotecii Județene o icoană pe sticlă pictată de ea, înfățișându-l pe Sântul Andrei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*