Fost auditor public extern în cadrul Camerei de Conturi Constanța, trimis în judecată de DNA pentru șantaj

Curtea de Apel, Tribunalul Constanta. FOTO Catalin Schipor

Un fost auditor public extern în cadrul Curții de Conturi – Camera de Conturi Constanța și membru al autorității de audit a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție Constanța, în stare de libertate, pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii anticorupție, în luna octombrie 2022, în contextul derulării unui proces de partaj, Nicolae Popescu, în calitatea sa de auditor public extern, ar fi exercitat constrângeri asupra fostei soții, de asemenea funcționar public, pentru a o determina pe aceasta să îi lase în proprietate un imobil în valoare de 249.620 de euro, dobândit în timpul căsătoriei, precum și să preia părțile sociale ale unei societăți comerciale controlată și administrată, în fapt, de către inculpat, prin intermediul unei persoane interpuse și care acumulase datorii importante față de bugetul de stat (772.132 de lei).

În același context, Nicolae Popescu i-ar fi mai transmis fostei soții că va renunța și la demersurile care vizau tragerea la răspundere penală a acesteia într-o cauză penală aflată pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, pentru un presupus furt comis între soți și respectiv, pentru presupuse infracțiuni comise de aceasta împotriva fiului lor minor.

„Concret, constrângerile la care ar fi apelat inculpatul Popescu Nicolae ar fi constat în exercitarea de amenințări ce ar fi vizat crearea unei situații defavorabile la locul de muncă pentru fosta soție și care ar fi avut ca urmare concedierea acesteia. De asemenea, inculpatul i-ar mai transmis că nu va mai sesiza organele judiciare cu privire la săvârșirea de către aceasta a altor presupuse fapte penale”, au precizat procurorii anticorupție constănțeni.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța.

Referitor la trimiterea în judecată a lui Nicolae Popescu, Curtea de Conturi a precizat că, începând cu data de 28 martie 2023, „domnul Popescu Nicolae nu mai are calitatea de auditor public extern în cadrul Autorității de Audit – Direcția Regională de Audit Galați – Compartiment Constanța”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*