Forțele Terestre, la ceas aniversar. Iată programul ceremoniilor organizate la Constanța

Pe 23 aprilie este Ziua Forțelor Terestre. FOTO Cătălin Schipor

În fiecare an, la data de 23 aprilie, se sărbătoreşte Ziua Forţelor Terestre, al căror patron spiritual şi ocrotitor este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă.

Cu acest prilej, în toate garnizoanele din ţară şi în teatrul de operaţii din Afganistan se vor organiza manifestări dedicate acestei sărbători, ce vor cuprinde expoziţii, vizionări de filme documentare, prezentări de tehnică, armament şi echipamente militare, exerciţii de mânuire a armamentului, ceremonii militare de depuneri de coroane şi jerbe de flori la monumentele eroilor, concerte ale muzicilor militare şi spectacole artistice susţinute de către formaţiile cercurilor militare.

În Municipiul Constanţa, Brigada 9 Mecanizată “Mărăşeşti”, cea mai mare unitate de forţe terestre din Dobrogea, organizează o serie de manifestări dedicate sărbătoririi Zilei Forţelor Terestre, astfel:

  • Sâmbătă, 21 aprilie, la Vivo Mall Constanţa, între orele 11.00 şi 19.00, expoziţie de tehnică de luptă, ateliere de prezentare a armamentului, exerciţii demonstrative de cercetare, reprezentaţii ale grupului de reconstituire istorică Asociaţia Culturală “Tomis”, standuri de promovare a profesiei militare precum şi exerciţii de mânuire a armamentului. Între orele 14:00 – 16:00, spectacol de cântece și dansuri, Grupul Divergent, Grupul Folcloric Codanele, interprete de muzică populară Ionelia Lefterică și Elena Croitoru. Între orele 17.00-19.00 vor avea loc programe artistice şi un concert de muzică de fanfară, corală şi instrumentală susţinut de Muzica Militară a Forţelor Navale dedicat Zilei Forţelor Terestre.
  • Luni, 23 aprilie, de la ora 10.00, ceremonie militară de depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor Regimentului 34 Infanterie căzuţi în Primul Război Mondial, amplasat pe Strada Traian. La ceremonie vor participa şi militari ai Forţelor Aeriene şi Navale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*