Forțele Navale Române organizează un exercițiu în Marea Neagră. Nave militare din 7 țări NATO participă la “Poseidon 2017”

Un dragor maritim în Marea Neagră. FOTO navy.ro
Un dragor maritim în Marea Neagră. FOTO navy.ro

„Poseidon 2017”, exerciţiul multinaţional organizat de Forţele Navale Române, aduce în Marea Neagră, pentru a doua oară în acest an, Gruparea navală NATO de luptă împotriva minelor marine (SNMCMG-2), din care face parte, în perioada 4-24 martie, şi Dragorul Maritim (DM30) „Slt. Alexandru Axente”.

Nave militare din şapte ţări membre ale Alianţei Nord-Atlantice, două echipe de scafandri specializați în descoperirea și neutralizarea pericolelor subacvatice (EOD), din România și Turcia, şi doi ofiţeri de stat major din Bulgaria şi Turcia, în Centrul de Coordonare a Exercițiilor în Marea Neagră, vor acţiona în comun, timp de o săptămână, pentru îndeplinirea tuturor misiunilor.

Obiectivul principal al acestui exerciţiu este acela de a creşte nivelul de interoperabilitate între forţele participante, în domeniul luptei anti-mină, şi de a desfăşura evaluarea şi certificarea naţională a forţelor ce vor face parte din Forţa de Răspuns Întrunită a NATO (eNRF) pentru anul 2018.

Forțele Navale Române vor participa cu două dragoare maritime, Lt. Lupu Dinescu şi Slt. Alexandru Axente, corveta CAm. Eustațiu Sebastian, navele maritime pentru scafandri Grigore Antipa și Venus, remorcherele maritime Grozavul, Vârtosul, Voinicul și Vânjosul, nava maritimă hidrografică Cpt.cdor Alexandru Cătuneanu și un elicopter Puma Naval.

Gruparea Navală NATO de Luptă împotriva Minelor din Mediterana (SNMCMG-2) va fi prezentă la Constanța cu patru nave: nava de suport logistic ORP K.X. Czernicki (Polonia), nava comandant a Grupării, și vânătoarele de mine ESPS Duero (Spania), TCG Alanya (Turcia), FGS Rotweill (Germania). De asemenea, la exerciţiu vor mai participa şi vânătorul de mine HS Evropi (Grecia), dragorul maritim BGS Priboy (Bulgaria) și vânătorul de mine TCG Anamur (Turcia).

Forţele Aeriene Române vor participa cu două a aeronave MIG 21 LanceR de la Baza 86 Aeriană Borcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*