Dragorul Maritim 30 s-a întors dintr-o misiune NATO de cinci săptămâni

Dragorul Maritim 30
Dragorul Maritim 30

După mai bine de cinci săptămâni în care a parcurs peste 2000 de mile marine, adică de trei ori lungimea Mării Negre, Dragorul Maritim “Sublocotenent Alexandru Axente” a acostat miercuri, 12 aprilie, în Portul Militar Constanţa.

Nava a executat misiuni sub conducerea Comandamentului Maritim Aliat al NATO (MARCOM), în cadrul Gruparea Navală Permanentă pentru Lupta Împotriva Minelor a NATO (SNMCMG-2) şi a participat la Exerciţiul Multinaţional “Poseidon 17”, organizat de Forţele Navale Române, şi la Exerciţiul Multinaţional “Ariadne 17”, organizat de Forţele Navale Elene, în Marea Mediterană.

A fost un program foarte condensat pentru marinarii militari români, pe parcursul căruia, aceştia şi-au consolidat deprinderile de luptă împotriva minelor marine.

În timpul marşului de întoarcere, echipajul a recuperat o baliză hidro-meteorologică a R.A. Administraţia Dunării de Jos, care eşuase în Marea Neagră, iar curenţii marini au purtat-o în apele teritoriale ale Turciei.

Contraamiralul de flotilă Daniel Căpăţînă, comandantul Flotei, i-a întâmpinat, în Portul Constanţa, pe cei 68 de militari, care prin intermediul căpitan-comandorului Decebal Ciobăniţă, comandantul navei, au raportat: “Misiune îndeplinită!”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*