Forțele Navale Române au îndeplinit încă o misiune sub pavilion NATO

Fregata „Regina Maria”, cu un elicopter IAR-330 Puma Naval ambarcat, s-a întors joi, 30 iulie, în Portul Militar Constanța, după încheierea misiunii internaționale pe care a executat-o, ca parte a grupării navale permanente NATO SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group Two).

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale, vasul a executat, în perioada 9 – 29 iulie, în Marea Neagră, acțiuni militare și activități de instrucție, conform unor scenarii de luptă în diferite medii de acțiune, maritim, subacvatic și aviatic, la standarde NATO.

„Timp de trei săptămâni, inima Reginei Maria a pulsat la unison, sufletul şi truda echipajului au dat viață fierului navei, astfel că, indiferent de provocările multiple ale misiunii, obiectivele au fost realizate. (…) Prin participarea marinarilor militari români la eforturile Comandamentului Maritim NATO (MARCOM) de a asigura securitatea maritimă a Alianței, Forțele Navale Române contribuie la creșterea stabilității în zona de responsabilitate din vestul Mării Negre”, au transmis reprezentanții SMFN.

La ceremonia de sosire a navei au participat locțiitorul comandantului Flotei, contraamiral de flotilă Ion Condur, şi comandantul Flotilei 56 Fregate, contraamiral de flotilă Valentin Iacoblev. La finalul celor aproximativ 3.500 de mile parcurse în bazinul pontic, sub pavilion NATO, echipajul navei, format din 240 de militari și comandat de comandorul Victor Durea, a raportat „Misiune îndeplinită!”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*