Flota de autobuze electrice a CT BUS s-a mărit. Încă 21 de mijloace de transport în comun de ultimă generație, pe traseele din Constanța

Autobuze electrice. FOTO CT Bus

CT BUS a anunțat că flota de autobuze electrice s-a mărit și încă 21 de mijloace de transport în comun de ultimă generație vor intra pe traseele din Constanța.

Potrivit CT BUS, autobuzele electrice GRANTON – BMC deservesc liniile 42, 5b și 3 ale CT BUS și vor ieși pe trasee etapizat. Cu o lungime de aproape 11 metri și o lățime doi metri și jumătate, autobuzele pot transporta peste 70 de călători, fiind asigurate 24 de locuri pe scaune.

Viteza maximă pe care o pot atinge este de 70km/h, iar stații de încărcare pentru ele sunt în autobaza CT BUS, la Cap Linie Gară și la Cap Linie Tomis Nord(Cireșica).

Noile modele intrate în folosință au aer condiționat, prize pentru încărcarea telefoanelor mobile, rampă pentru persoanele cu dizabilități, sunt dotate cu sisteme de siguranță de ultimă generație și le asigură confortul necesar călătorilor și șoferilor.

Autobuzul electric GRANTON – BMC este produs de Zonson Smart Auto Corporation, parte a grupului ZTE CORPORATION.

Cele 21 de autobuze electrice au fost achiziționate de Primăria Constanța de la BMC Truck & Bus, iar valoarea contractului este de peste 40 de milioane de lei(8,1 milioane de euro). Finanțarea proiectului este asigurată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*