Asociațiile de elevi cer revocarea din funcție a lui Sorin Cîmpeanu după tăierea burselor

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, FOTO Facebook

Asociațiile de elevi din țară consideră josnică tăierea burselor elevilor și solicită revocarea din funcție a ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.

Marți, 4 ianuarie, a fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul Ministerului Educației pentru aprobarea criteriilor generale de acordare a burselor elevilor. La nivelul ordinului, criteriile de acordare a bursei de merit sunt modificate, media necesară pentru a beneficia de bursa de merit fiind 9,5, în loc de 8,5, cum era anterior. Drept urmare, a fost tăiat numărul beneficiarilor de burse de merit, fiind afectați sute de mii de elevi din țară.

„Astfel, 730.000 de elevi din România rămân fără burse. Dacă ar fi să rostim numele fiecărui elev condamnat de către ministrul Sorin Cîmpeanu ne-ar lua peste opt zile, iar asta citind un nume pe secundă, fără a lua vreo pauză. Probabil, în următorii patru ani, 730.000 de tineri vor părăsi România, dezamăgiți de eșecurile sistemului”, se precizează într-un comunicat de presă comun al asociațiilor elevilor din Constanța, Bacău, Vâlcea, București și Ilfov, Maramureș și Timiș.

Reprezentanții acestora spun că ordinul a fost publicat peste noapte, „din pix”, fără a fi publicat vreun proiect pe site-ul ministerului, fiind astfel încălcate în mod flagrant principiile transparenței decizionale prevăzute de Legea 52/2003.

„Astfel, Cîmpeanu dovedește că nu are respect nici față de elevi, nici față de legile țării. Vom ataca în instanță ordinul, pentru a ne asigura că niciun elev nu va fi prejudiciat în urma unor ordine date peste noapte în mod ilegal”, se mai precizează în documentul citat.

Joi, 6 ianuarie, începând cu ora 10.00, reprezentanții Asociației Elevilor din Constanța, Asociației Vâlcene a Elevilor și Asociației Elevilor din București și Ilfov vor fi prezenți în fața Ministerului Educației pentru a protesta împotriva modificării criteriilor de acordare a burselor, tăierii burselor a peste 700.000 de elevi, precum și a solicita mărirea costului standard per elev.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*