Firmă din Portul Constanța, amendată cu 100.000 de lei pentru dezmembrarea unei barje fără autorizație de mediu

Firmă din Portul Constanța, amendată cu 100.000 de lei pentru dezmembrarea unei barje fără autorizație de mediu. FOTO: GNM Constanța

O societate comercială cu activitate în Portul Constanța a fost amendată de comisarii de la Garda de Mediu după ce s-a constatat că executa dezmembrarea unei barje fără a avea autorizație de mediu și fără să respecte condițiile de colectare a deșeurilor rezultate. De asemenea, comisarii de mediu au dispus, complementar, și suspendarea activității firmei respective.

Potrivit Gărzii Naţionale de Mediu Constanța, comisari ai instituției au realizat un control în Portul Constanța, în danele 89 – 90, unde au constatat că o societate comercială desfășoară activitate de dezmembrare a unei barje fără să dețină autorizație de mediu. Totodată, s-a constatat că deșeurile rezultate din tăierea și dezmembrarea navei nu sunt colectate pe tipuri, în recipiente adecvate și în spații special amenajate pentru stocarea deșeurilor, în condiții care să garanteze reducerea riscului de poluare a mediului. Deșeurile nepericuloase (metalice) sunt amestecate cu deșeurile periculoase (izolație din fibră de sticlă, azbest), iar starea de salubrizare pe platforma portuară este deficitară.

Au fost aplicate două amenzi, în valoare totală de 100.000 de lei, și o sancțiune complementară de suspendare a activității, în conformitate cu prevederile OUG 195/2005 privind protecția mediului și OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor. De asemenea, s-au stabilit măsuri pentru rezolvarea neconformităților constatate cu ocazia controlului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*