Firma din Ostrov care producea ilegal alcool, amendată de Garda de Mediu cu 100.000 de lei

Firma din Ostrov care producea ilegal alcool, amendată cu 100.000 de lei. FOTO Garda de Mediu

Societatea comercială din comuna Ostrov, unde polițiștii de frontieră au descoperit o instalație ilegală de producere a alcoolului și aproape 7.000 de litri de băutură alcoolică, a fost sancționată contravențional cu 100.000 de lei de Garda de Mediu Constanța.

Comisari din cadrul Gărzii de Mediu Constanța, împreună cu organe de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Gărzii de Coastă și inspectori din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța au realizat luni, 15 noiembrie, un control la punctul de lucru al unei societăţi comerciale  din localitatea Ostrov.

„În timpul controlului s-a constatat că operatorul economic  nu a solicitat și nu a obținut autorizație de mediu pentru activitatea de distilare a băuturilor alcoolice desfășurata la punctul de lucru verificat. Totodată, s-a constatat că deșeurile generate din activitate, nu sunt gestionate corespunzător”, au precizat reprezentanți ai Gărzii de Mediu.

Pentru încălcarea prevederilor  legale privind protecția mediului și regimul deșeurilor s-au aplicat doua sancțiuni contravenţionale, în valoare totala de 100.000 de lei, precum și sancțiunea complementara de suspendare a activității neautorizate. Au fost impuse măsuri de interzicere a desfăşurării activităților neautorizate si igienizarea zonelor afectate de depozitări neconforme de deșeuri.

Poliţiştii de frontieră constănțeni, împreună cu inspectori vamali şi comisari ai Gărzii de Mediu, au descoperit, în urma punerii în aplicare a două mandate de percheziție domiciliară în Ostrov și Lipnița, o instalație ilegală de producere a alcoolului și aproape 7.000 de litri de băutură alcoolică, în valoare totală de 140.000 lei. Cu această ocazie, a fost descoperită şi suma de 32.700 de lei, a cărei provenienţă urmează a fi stabilită

Poliţiştii de frontieră continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “producerea de produse accizabile înafara unui antrepozit fiscal autorizat”, iar întreaga cantitate de băutură alcoolică, sumele de bani descoperite și instalația de producere a alcoolului au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*