Firma care execută lucrările pe bulevardul Lăpușneanu din Constanța, amendată de Garda de Mediu pentru praful produs

Firma care execută lucrările pe bulevardul Lăpușneanu, amendată pentru praful produs. FOTO Garda de Mediu

Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu Constanta s-au autosesizat cu privire la praful generat de lucrările de reabilitare a tramei stradale, desfășurate în zona City Park Mall din Constanta, și au amendat firma care le coordonează cu 15.000 de lei.

Potrivit reprezentanților GNM Constanța, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu se realizau lucrări și operaţiuni, cum ar fi tăierea mecanică a bordurilor și dalelor din beton, manipularea materialelor de construcţii pulverulente ori măturarea manuală, fără a fi luate masuri de prevenire a poluării atmosferei.

„Zonele de lucru nu erau umectate și nu erau puse în aplicare orice alte măsuri pentru limitarea emisiilor de praf în atmosferă. Ținând cont și de faptul că zona este intens circulată pietonal, firma de construcţii avea obligația să ia toate măsurile necesare pentru limitarea degajării pulberilor în atmosferă”, au transmis sursele citate.

Firma care execută lucrările pe bulevardul Lăpușneanu, amendată pentru praful produs. FOTO Garda de Mediu

Prin urmare, societatea de construcții nu a respectat obligația de a se supune tuturor procedurilor și cerințelor legale care să conducă la prevenirea, eliminarea sau reducerea impactului asupra aerului înconjurător și a mediului ca întreg, faptă ce contravine prevederilor Legii 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător și se sancționează cu amendă cuprinsă între 5.000 de lei și 15.000 de lei.

„Societatea, având calitatea de antreprenor general al lucrărilor, a fost sancționată cu amenda maximă prevăzută de Legea 104/2011, dispunându-se, totodată, și măsuri pentru conformarea cu cerințele legale”, au mai precizat reprezentanții GNM Constanța.

În acest context, Garda Naţională de Mediu atrage atenția tuturor firmelor care realizează lucrări de construcţii asupra obligațiilor legale privind protecția mediului înconjurător, în scopul prevenirii producerii unor evenimente cu potențiale efecte negative asupra sănătății populației și a mediului ca întreg.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*