ANR infirmă poluarea reclamată în zona litoralului de Dr. Adrian Bîlbă. Ar fi vorba de posibile reziduri de cereale

Pretinsă poluare în Marea Neagră. FOTO Facebook Adrian Bîlbă

Autoritatea Navală Română infirmă poluarea reclamată în zona litoralului de Dr. Adrian Bîlbă și a informat că ar fi vorba de posibile reziduri de cereale.

”Autoritatea Navală Română dorește să clarifice și să dezmintă afirmațiile false și alarmiste lansate de domnul Adrian Bîlbă pe rețelele de socializare, referitoare la presupuse poluări în Marea Neagră.

În postarea sa pe Facebook, domnul Bîlbă a prezentat imagini și filmulețe cu ceea ce el a pretins a fi o poluare severă pe litoralul Mării Negre. Dorim să aducem la cunoștința publicului că aceste afirmații sunt complet nefondate și dăunătoare, reprezentând o încercare gravă de dezinformare.

Imediat după apariția acestor imagini în spațiul public, Autoritatea Navală Română, prin Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM), sub coordonarea MRCC (Maritime Rescue Coordination Centre), a demarat verificări amănunțite pentru a stabili veridicitatea informațiilor prezentate. În urma acestor investigații s-a constatat că ceea ce domnul Bîlba a prezentat ca fiind poluare reprezintă posibile reziduri de cereale. Totodată ANR a informat și Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral despre această situație.

Autoritatea Navală Română își reafirmă angajamentul față de protejarea mediului marin și face un apel către toate persoanele publice și specialiștii din diverse domenii să manifeste responsabilitate și să evite răspândirea de informații eronate care pot induce panică și confuzie în rândul cetățenilor.

ANR îi îndeamnă pe toți cetățenii să colaboreze direct cu autoritățile competente în caz de observare a unor posibile urme de poluare. Este esențial ca orice suspiciune de poluare să fie raportată imediat către Autoritatea Navală Română la numărul de telefon 0800 500 100 (tasta 3- aspecte legate de siguranța navigației) sau la numărul unic de urgent 112, pentru a se putea efectua o evaluare promptă și corectă a situației” – Autoritatea Navală Română.

Dr. Adrian Bîlbă a postat pe pagina sa de Facebook imagini cu o posibilă poluare cu hidrocarburi în zona plajelor din municipiul Constanța.

 

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*