Firma care construiește complexul turistic de pe plaja Corbu, amendată cu 50.000 de lei. Totodată aceasta trebuie să aducă terenul la starea inițială

Comuna Corbu

Societatea comercială care construiește complexul turistic de pe plaja Corbu, în zona ariei protejate a Rezervației Biosferei Delta Dunării, a fost amendată de către polițiștii constănțeni din cadrul Serviciului de Ordine Publică, cu 50.000 de lei, pentru nerespectarea acordului de mediu.

Astfel, potrivit IPJ Constanța, la data de 10 februarie, reprezentanți ai Inspectoratului de Stat în Construcții au dispus oprirea lucrărilor, în urma constatării unor neconformități. Ulterior, la data de 26 februarie, întrucât executantul construcției nu a oprit lucrările, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora, potrivit Legii 50/1991.

„În cursul zilei de joi, 10 martie, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Constanța și Comisariatul Rezervației Biosferei Delta Dunării au efectuat un control în zona menționată, fiind constatat faptul că, în faza de execuție a celor 24 de corpuri de locuințe, nu au fost respectate prevederile acordului de mediu”, au precizat reprezentanți ai IPJ Constanța.

Astfel, societatea comercială (beneficiarul investiției) a fost sancționată contravențional, cu amendă în valoare de 50.000 de lei, precum și măsura complementară de sistare a activității de construire a imobilelor, desființarea lucrărilor și aducerea terenurilor la stare inițială.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*