FOTO Marea își spune cele mai frumoase povești pe scena Teatrului de Stat din Constanța.  Spectacolul „Seaside Stories” va deschide stagiunea 2022-2023

Premieră la Teatrul de Stt Constanța. FOTO Roxana Dumitrică

Toamna aduce povești emoționante de la malul mării pe scena Teatrului de Stat din Constanța. Spectacolul „Seaside Stories”, în regia lui Radu Afrim, va deschide stagiunea 2022-2023. Premiera este programată miercuri 26 și joi 27 octombrie, de la ora 19:00.

Seaside Stories este un spectacol inedit ce reunește mai multe texte despre mare, scrise de șase autori români contemporani:  Marius Chivu, Lavinica Mitu, Dan Alexe, Simona Goșu, Tudor Ganea, Nicoleta Dabija, la care se adaugă un poem de Nina Cassian.

“Iată deschisă noua stagiune cu un proiect cu totul aparte. Am încercat să aducem la Constanța elita regiei românești! Radu Afrim este unul din artiștii absolut de marcă ai teatrului românesc. Un regizor cu un univers aparte. El e cel care a venit cu ideea unui spectacol despre mare. Scena este amenajată de un tânăr scenograf de 22 de ani”, a transmis directorul teatrului, Erwin Șimșensohn.

Radu Afrim este unul dintre cei mai apreciați, premiați și inovativi regizori români. Punerea în scenă a fost o adevărată provocare, deoarece sala de mici dimensiuni a trebuit să cuprindă imensitatea unei plaje.

“Am ales texte românești ca să legăm direct piesa de Marea Neagră. A fost un paradox în încercarea noastră de a reproduce atmosfera unei plaje într-o sală așa mică. Este un mozaic de texte care o bază aparent reală”, a spus regizorul Radu Afrim.

Spectacolele Teatrului de Stat Constanța se desfășoară în Sala Studio din strada Ion Lahovari nr. 2A. Biletele pentru toate spectacolele programate pot fi cumpărate online, pe platform MyStage și la agenția de bilete a TSC din Bulevardul Tomis nr. 97.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*