Filtre ale Poliției Rutiere în județul Constanța, pentru depistarea șoferilor aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise

Acțiune a polițiștilor. FOTO IPJ Constanța

În noaptea de 9 spre 10 martie, polițiștii rutieri au desfășurat o acțiune de amploare, având ca scop asigurarea uui trafic rutier în siguranță, cu accent pe depistarea șoferilor care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise.

Aproximativ 100 de polițiști au participat la această acțiune, care s-a desfășurat pe principalele artere de circulație din județul Constanța, unde echipajele de poliție rutieră au fost amplasate în filtre.

“Scopul principal al acțiunii a fost depistarea șoferilor care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe, însă au fost avute în vedere și celelalte abateri de la regimul  circulației rutiere, inclusiv depășirea limitei legale a vitezei de deplasare.

În cadrul activităților derulate, aproximativ 200 de  conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest și 35 cu aparatul din dotare, în vederea stabilirii indiciilor cu privire la eventuala prezență a substanțelor psihoactive.

În urma neregulilor constatate de polițiștii rutieri, au fost aplicate 194 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 64.000 de lei.

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării 5 permise de conducere, dintre care patru pentru nerespectarea regimului legal de viteză și unul pentru conducere sub influența alcoolului.

Totodată, au fost retrase 15 certificate de înmatriculare” – IPJ Constanța.

Astfel de acțiuni vor continua în perioada următoare, în scopul de a asigura siguranța tuturor participanților la trafic.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*