Trei bărbați din Gorj, reținuți de polițiștii constănțeni după ce au pus în aplicare o schemă de obținere a unor venituri de pe o platformă online

Percheziții într-un dosar de fals informatic și fals în înscrisuri oficiale. FOTO cu rol ilustrativ

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța – Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au desfășurat o acțiune în cadrul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de fals informatic în formă continuată și fals material în înscrisuri oficiale. Trei bărbați au fost reținuți.

Din cercetări a reieșit că trei bărbați, cu vârste cuprinse între 22 și 25 de ani, din municipiul Motru, județul Gorj, au pus în aplicare o schemă de obținere a unor venituri de pe o platformă online de jocuri de noroc.

Astfel, cei trei au postat anunțuri, în mediul online, că oferă locuri de muncă în Germania, pe această cale obținând fotografii cu documentele de identitate ale persoanelor interesate. Ulterior, aceștia foloseau documentele de identitate, obținute în mod fraudulos, pentru a deschide conturi de pariuri pe platforma online de jocuri de noroc respectivă, întrucât la deschiderea contului primeau un bonus de bun venit, în cuantum de până la 1.200 de lei. Bărbații jucau suma de bani până la un anumit moment, când reușeau să obțină câștiguri importante din aceste bonusuri.

În urma administrării probatoriului în cauză s-a constatat faptul că cei trei au reușit să obțină în mod fraudulos aproximativ 1.000 de documente de identitate. Totodată, s-a mai stabilit faptul că aceștia au falsificat documente de identitate, în format electronic, cu care au reușit, de asemenea, să deschidă conturi pe platforma de jocuri de noroc.

În cursul zilei de marți, 01 noiembrie, polițiștii de combatere a criminalității organizate, sub coordonarea procurorului de caz, au pus în aplicare cinci mandate de percheziție domiciliară, dintre care patru în municipiul Motru și unul în municipiul Constanța, fiind identificate mai multe sisteme informatice (telefoane, laptopuri), cu care cei trei săvârșeau infracțiunile.

La finalizarea cercetărilor, polițiștii de combatere a criminalității organizate au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, a celor trei bărbați, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, în vederea dispunerii măsurilor legale care se impun.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*